Ползвателите на градския транспорт във Велико Търново от няколко дни

...
Ползвателите на градския транспорт във Велико Търново от няколко дни
Коментари Харесай

И във Велико Търново автобусите ще бъдат с електронни табели

Ползвателите на градския превоз във Велико Търново от няколко дни гледат с изненада работещите електронни осведомителни табели на рейсовете, които обслужват линиите в старопрестолния град.

Идеята за това е на експерт, подготвен във Виена, който предложил на един от операторите да се направи опит за възкръсване на системите на част от рейсовете. В момента, в употреба има 7 рейса с изправна осведомителна система, като се планува, броят им да се усили до седмици.



Нововъведението породи полемика в обществените мрежи, от която се роди и идната концепция, да се направи допустимо проявлението на идната спирка вътре в транспортното средство. Такъв план към този момент е в ход и се окачва в един от рейсовете, това да бъде реалност до няколко дни.



"В дребните градове, хората не са привикнали на съвременни средства за информация. Предимно разчитат на пластмасови и книжни табели. Винаги, когато пуснем системата на някой рейс, това буди огромно удивление ", изясни за Novini.bg специалистът, създател на планове в няколко български града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР