Ползите за здравето от добрия сън са всеизвестни. Качествената почивка

...
Ползите за здравето от добрия сън са всеизвестни. Качествената почивка
Коментари Харесай

За качествен сън е най-добре да спим по гръб

Ползите за здравето от положителния сън са общоизвестни. Качествената отмора през нощта освен усъвършенства настроението, само че и защищава от стрес и редица болести, измежду които заболявания на сърцето и диабет. Върху качеството на съня се отразява и желаната поза. За идеална почивка през нощта е най-добре да се спи по тил, написа в. "Дейли експрес ", базирайки се на специалисти от английската Национална здравна работа.

Според експертите спането по тил е най-хубавата и здравословна алтернатива за множеството хора. Въпросната поза обезпечава оптималната отмора в неутрално състояние за главата, шията и гърба.

Позата по тил се предлага и за предотвратяване от гастроезофагеален рефлукс - връщане на наличието от стомаха назад в хранопровода, само че при изискване, че човек употребява възглавница за покачване и поддържане на главата.

Спането по тил не е целесъобразно за хора, които страдат от сънна апнея - отчасти или цялостно прекратяване на дишането по време на сън вследствие на стесняване или дисторция на дихателните пътища.

При тази поза е допустимо да се изостри хъркането, означават експертите.

Въпреки изгодите от спането по тил, множеството хора избират да спят в ембрионална поза. Ако човек държи да спи сгънат като зародиш, специалистите поучават да изправя оптимално тялото си, вместо да подпира гърдите си с брадичка и прекалено да сгъва коленете си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР