Ползите: повишава ефективността и намалява себестойносттаПроизводството с изкуствен интелект е

...
Ползите: повишава ефективността и намалява себестойносттаПроизводството с изкуствен интелект е
Коментари Харесай

Изкуственият интелект навлиза бурно в производството

Ползите: покачва успеваемостта и понижава себестойността

Производството с изкуствен интелект е по-ефективно, сочи разбор (източник: CC0 Public Domain)

Разходите за изкуствен интелект в производството ще набъбнат до 13,2 милиарда $ към 2025 година, предвижда анализаторската компания Tractica. В тази сума влизат харчовете за програмен продукт, съоръжение и услуги.

Прогнозата обрисува бурно нахлуване на AI технологиите в бранша на производството. За съпоставяне, през предходната година, разноските за изкуствен интелект в производството се правят оценка от анализаторите на 2,9 милиарда $.

Основни приложения на AI в производството са надзор на качеството, повишение на % годна продукция, разбор на аргументите за получените резултати, обслужване въз основата на прогнозиране и ръководство на енергийното ползване.
още по тематиката
Като се имат поради изброените приложения, ролята на изкуствения разсъдък в производството се свежда най-общо до повишение на успеваемостта и понижаване на себестойността, означават анализаторите.

Внедряването на AI в индустрията обаче е обвързвано с известно несъгласие. От една страна, индустриалните компании са подготвени да внедряват нови технологии, които покачват успеваемостта, само че от друга – те не са склонни да рискуват, защото това е обвързвано с големи разноски на пари и време.

Що се отнася до целия пазар на изкуствен интелект, неотдавна IDC предвижда, че разноските за AI ще порастват средногодишно с 38% в интервала 2018-2021 година, достигайки 35,8 милиарда $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР