Ползите от витамин D не са за подценяване. Той е

...
Ползите от витамин D не са за подценяване. Той е
Коментари Харесай

Нужно ли е да приемаме витамин D като добавка

Ползите от витамин D не са за подценяване. Той е от значително значение за действието на тялото ни и нормално се предлага приемането му като хранителна добавка, с цел да поддържаме костите си здрави, да подпомогнем пълноценното придвижване на мускулите си и да подкрепим имунната си система.
 Калций, витамин D и магнезий - питателните субстанции, с които поддържаме костите си здрави
Как да имаме здрави кости

Храните, които са ни в помощ

Досега поради многото извършени проучвания, се приемаше, че хората е целесъобразно да вземат витамин D като добавка. Според ново обаче, това въобще не е наложително.

То потвърждава, че хората, за които не е потвърден недостиг на витамин D, може да не извлекат никакви изгоди за здравето на костите си, даже и да одобряват високи ежедневни дози като хранителна добавка.
 Снимка 583181

За да се откри това, е било извършено изследване с 25 000 доброволци на възраст над 50 години. Те са тествали дали приемът на добавки с витамин D3 биха лимитирал риска от фрактури на костите. Важно е уточним, че хората, взели участие в проучването, не са имали дефицит на витамин D, ниска костна компактност или остеопороза.

След цели пет години наблюдения, учените стигат до извода, че приемът на добавките с витамин D3 въобще не са довели до по-нисък риск от фрактури на костите.

И защото изследването се е провело със здрави хора, добре е да се акцентира на следното. При тези, които обаче са изложени на риск от остеопороза или които имат ниска костна компактност, взимането на витамин D като хранителна добавка остава целесъобразно.
 Снимка 583183

А най-после и още малко потребна информация. Здрави възрастни на възраст сред 19 и 70 години, които нямат недостиг на витамин D, най-вероятно си набират задоволително от него посредством храната (млечни артикули и риба звук, сьомга, скумрия), както и посредством слънчевата светлина.
 Витамин D, мускулите и значимата му роля за здравето им
Витаминът, от който се нуждаят мускулите

Важен ни е, даже да не спортуваме интензивно

Ако обаче имаме съмнения дали имаме дефицит на витамин D или не, целесъобразно е да се обърнем към персоналния доктор, написа уеб сайтът.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР