Ползите от ваксината срещу коронавируса на АстраЗенека надвишават рисковете, гласи

...
Ползите от ваксината срещу коронавируса на АстраЗенека надвишават рисковете, гласи
Коментари Харесай

СЗО потвърди: Ползите от ваксината на АстраЗенека надвишават рисковете

Ползите от имунизацията против ковид на " АстраЗенека " надвишават рисковете, гласи заключението на специалистите на Световната здравна организация, съобщи Франс прес, като отбелязва, че с това те са удостоверили заключението на сътрудниците си от Европейската организация по медикаментите.

" Ваксината на " АстраЗенека " продължава да има позитивно съответствие на изгодата и рисковете, с голям капацитет за попречване на заразяване и понижаване на смъртните случаи по целия свят ", се споделя в изказване на Глобалната консултативна комисия на СЗО за сигурността на имунизациите.

Освен България, редица други страни в Европа възобновиха потреблението на имунизацията на " АстраЗенека " против ковид, откакто през вчерашния ден Европейската организация по медикаментите я разгласи за безвредна. Това обаче беше придружено от предизвестия.

Освен България, Германия, Франция, Италия, Кипър, Латвия и Литва възобновиха използването на Оксфордския препарат. Испания възнамерява да стартира още веднъж имунизациите от средата на идната седмица. Норвегия, Швеция и Дания въпреки това не престават да се въздържат. Финландия обаче краткотрайно я спря, до момента в който проверява два вероятни случая на формиране на кръвни съсиреци при пациенти, които са били имунизирани, съобщи Ройтерс. Властите във Финландия обявиха, че прегледът ще отнеме най-малко седмица.

България през днешния ден отблокира близо 100 000 дози от имунизацията на " АстраЗенека " и от през днешния ден рестартира имунизацията с нея.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР