Ползите от соево мляко са много. Наред с едни от

...
Ползите от соево мляко са много. Наред с едни от
Коментари Харесай

Ползи от соево мляко

Ползите от соево мляко са доста. Наред с едни от известните, соевото мляко има и доста преимущества за кожата и здравето. В тази публикация ще продължим да ви описваме за 10-те изгоди от соевото мляко.
Още: " "

 

 
6. Подобряване на липидния профил
Едно от ефикасните преимущества в потреблението на соево мляко е подобряването на липидния профил. За разлика от кравето мляко, което е с високо наличие на холестерол и наситени мазнини, соевото мляко нормално е ненаситено и без холестерол.
Мононенаситените и полиненаситените мастни киселини в соята могат да оказват помощ за попречване преноса на холестерол в кръвта. Редовната консумация на соя може доста да помогне за намаление на концентрациите на липопротеини с ниска компактност (LDL) и триглицериди в кръвта и за увеличение равнищата на липопротеини с висока компактност (HDL).
 

 
7. Укрепване на кръвоносните съдове
Едно от най-ефективните преимущества на соевото мляко е да се усили целостта на кръвоносните съдове. Омега-6 и омега-3 мастните киселини и мощните фито-антиоксиданти в соята могат дейно да защищават кръвоносните съдове от кървене и увреждане.
8. Насърчава загубата на тегло
Едно от невероятните преимущества на соевото мляко, което би трябвало да знаете, е отслабването. Една чаша пълномаслено соево мляко съдържа единствено 80 калории, равни на обезмасленото мляко. В допълнение, друга огромна изгода за намаляване е, че мононенаситените мастни киселини от соево мляко могат да оказват помощ за попречване са абсорбцията на мазнини в червата.
9. Профилактика на рак на простатата
Сега от ден на ден хора страдат от рак, в това число рак на простатата. И изненадващото, предотвратяването на рак на простатата, също е една от най-хубавите изгоди за здравето на соевото мляко. Соевото мляко е източник на фитоестроген, един неповторим растителен хормон, който може да предотврати производството на тестостерон при мъжете. В допълнение, понижаването в равнищата на тестостерон може доста да спре риска от рак на простатата.
 

 
10. Профилактика на остеопороза
Нивото на фитоестрогена в соята може да помогне за ускорение на усвояването на калций от организма. Така може да се потисне загубата на костна маса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР