Ползите от плодовете са много и безспорни. Те са чудесен

...
Ползите от плодовете са много и безспорни. Те са чудесен
Коментари Харесай

Най-полезните плодове, които трябва да хапваме често

Ползите от плодовете са доста и безспорни. Те са превъзходен източник на антиоксиданти, витамини и минерали, както и на фибри. Плодовете подкрепят храносмилането и са елементарно смилаеми. Хубаво е да хапвате плодове всеки ден, само че внимавайте по какъв начин и по кое време – най-добре е това да става преди хранене. Ако въпреки всичко не можете да се откажете от вкусната плодова салата като десерт, то най-малко изчакайте да минат 30 минути след главното хранене.
Грейпфрут  
Той е превъзходен източник на витамини и минерали. Подпомага отслабването  и понижава инсулиновата устойчивост. Доказано е, че постоянното ядене на грейпфрут понижава равнищата на холестерола и предотвратява образуването на камъни в бъбреците.

Ябълки
 Никога НЕ белете тези плодове и зеленчуци Никога НЕ белете тези плодове и зеленчуци
Кoрaтa нa някoи зeлeнчуци и плoдoвe cъдържaт пoвeчe витaмини и други пoлeзни cъcтaвки, oткoлкoтo вътрeшнocттa, кaзa Eлeнa Cмирнoвa, диe...
Попадат измежду най-популярните и хранителни плодове. Съдържат доста фибри, витамин С, калий и витамин К. Антиоксидантите в ябълките понижават риска от диабет вид 2, рак и даже Алцхеймер.
Ягоди  
Съдържат доста витамин С, манган, калий и фолиева киселина. Те имат и невисок гликемичен показател. Високата им антиоксидантна стойност понижава риска от развиването на хронични болести.
Боровинки
Богати на фибри, витамин С, витамин К и манган. Те също съдържат доста антиоксиданти и имат мощно влияние на имунната система.
 Плодовете, които да вкараме в нашата диета през септември Плодовете, които да вкараме в нашата диета през септември
Според остарялата национална мъдрост, когато замирише на печени чушки, можем да помиришем и края на лятото. Това не е наложително неприятна новин...
Ананас
Сред тропическите плодове ананасът е хранителната суперзвезда. Само 1 чаша от вкусния плод обезпечава над 130% от нужния дневен банкет на витамин С  и над 70% на манган. Има и мощно противовъзпалително деяние.
 
 
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР