Ползите от консумацията на Гхи са много повече, отколкото си

...
Ползите от консумацията на Гхи са много повече, отколкото си
Коментари Харесай

Полезен ли е приемът на Гхи или не? Цялата истина

Ползите от потреблението на Гхи са доста повече, в сравнение с си представяте.

Произходът на Гхи е доста отдалечен, той е бил изконна част от индийската просвета, даже когато се вършат жертвени или празнични огньове и храни през вековете.

Тъй като подкрепя способността на чревните стени да всмукват хранителни субстанции, пречистеното масло е било употребявано като солидна опора и катализатор в Аюрведа за асимилиране на билки и ускорение на възобновяване на разнообразни болести, както и за подкрепяне на обръщането на някои здравословни положения. Ползите за здравето от Гхи се простират както до тялото, по този начин и до мозъка.

Подпомага витаминното хранене

 Полезен ли е приемът на Гхи или не

Витамин D, именуван още лековит хормон, може да бъде подкрепят от Гхи поради високото си наличие на витамин K2.Той работи с витамин D и калций за оптимално здраве на костите. Като се има поради, че и двата витамина K и D са мастноразтворими, Гхи е най-перфектният техен източник. Също по този начин е богат на конюгирана линолова киселина, мастна киселина, за която е известно, че защищава от диабет и артериална плака, което я прави суперхрана за предварителна защита на сърдечно-съдови болести.

Не кара диабетиците да наддават на тегло

Стигайки до диабет, инсулинът е хормон за наддаване на тегло и типичният диабетик лекува 1:1 въглехидратите, които той или тя употребява, макар че всички въглехидрати не са идентични, тъкмо както всички мазнини не са. Но Гхи не изисква инсулин и затова не може да аргументи повишавана на тежестта.

Гхи е добра лой

Гхи, за разлика от множеството рафинирани и някои естествени масла, няма да се трансформира във нездравословни и увреждащи артериите трансмазнини при нагряване, заради високата си точка на нагряване. Гхи може да се употребява и като опция за закъснение и отбягване на скокове на кръвната захар за хора с диабет. Също би помогнало да забави усвояването на елементарни въглехидрати, което ги прави по-малко нездравословни за червата ни.

Гхи е храна за хора с нетърпимост към лактоза

 Гхи - пречистено масло Снимка: ANONYM

Непоносимостта към лактоза, тъкмо както и непоносимостта към глутен е голям проблем за доста хора в днешно време, изключително тези над 40-годишна възраст. И в случай че човек не съблюдава веганска диета, Гхи е в мощно неутрална храна. Това се дължи на метода, по който се създава обичайно - от кравето масло се отстранява лактозата и казеинът (протеин). Именно това прави маслото уместно за хора, които не могат да усвояват млечни артикули.

Тъй като Гхи може да се яде когато и да е на деня или нощта, започването на деня с яйца, приготвени Гхи, е много елементарен вид да го включите тази потребна храна в менюто си.

Гхи с малко лимон, черен пипер и малко ябълков оцет може да се трансформира и в страховит дресинг за салата.

Освен това в дъждовен ден, когато се чувствате слаби или сте с тресчица, пробвайте лате с куркума с една чаена лъжичка Гхи и вижте по какъв начин магията се разпростира!

Гхи е идеалната лой, с която може да приготвите:

- бухти;

- палачинки;

- пилешко на тиган;

- домашни печива.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР