Ползите от киселото зеле са много. Киселото зеле е важен

...
Ползите от киселото зеле са много. Киселото зеле е важен
Коментари Харесай

Ползите от киселото зеле: Разберете неговите лечебни свойства

Ползите от киселото зеле са доста.

Киселото зеле е значим източник на витамин С. Киселото зеле съдържа и естествена млечна киселина и други ефикасни ензими, които въздействат върху здравето на организма.

Към самото зеле има и саламура, която е чудесно средство за лекуване на доста стомашни и чревни проблеми. Само една чаша прочиства тялото и изхвърля насъбраните отрови.

Нискокалорично и супер хранително, киселото зеле е неповторима композиция от витамини А, В, С, Е и К, минерали като: манган, селен, калций, калий, магнезий, омега-3 мастни киселини и лечебни серни субстанции, най-известното, от които е сулфорафан, който защищава от рак.

Киселото зеле подтиква образуването на червени кръвни кафези, а млечнокиселите бактерии от киселото зеле поддържат чревната флора здрава и по този метод укрепват имунитета.

Също по този начин, киселото зеле е източник на ниацин (витамин В3), нужен за клетъчната сила, цялостния метаболизъм и здравето на мозъка.

Лечебните свойства на зелето са известни от антични времена и то се употребява в обичайна медицина от епохи. За да се насладите на този лековит зарзават през зимата, в този момент е най-подходящият миг да се погрижите за това.

Ето всички лечебни свойства на киселото зеле:

Подобрява настроениетоПрави тялото стабилно на стресАктивира метаболизма в мозъкаПомага за основаването на червени кръвни клеткиСтимулира работата на клетките и има подмладяващ ефектЗапазва здравето на коститеРегулира и понижава количеството мастни субстанции и холестерола в кръвтаУкрепва имунитета и усилва мускулната силаДопринася за регенерацията на износената съединителна тъкан.

Вижте още: Мускулни крампи: правете следните процедури и разтривки!

Наистина изгодите от киселото зеле са доста. Погрижете се за здравето си, като си приготвите кисело зеле още в този момент.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР