Ползи от ригана, за които може би не знаете ще

...
Ползи от ригана, за които може би не знаете ще
Коментари Харесай

Чай от риган – ползи

Ползи от ригана, за които може би не знаете ще ви споделим в днешната публикация. Използва се за лекуване на редица болести.

Чаят от риган е богат на антиоксиданти като розмаринова киселина и тимол. Фитонутриентите пазят и съживяват повредените кафези в тялото. Риганът е богат и на омега-3 мастни киселини, витамин Е, А, С и минерали, в това число желязо, калий, магнезий, цинк и калций.

Чаят от риган има карминативни, диуретични и противогъбични свойства. Поради своите антисептични свойства, чаят от риган потиска растежа и размножаването на нездравословни микроорганизми, които могат да нападат организма.

Чаят от риган постоянно се употребява като лек за синусите и възпалено гърло.

Редовната консумация на чай от риган може да понижи равнищата на холестерола в организма. Риганът е цялостен с антивирусни субстанции, които покачват устойчивостта на организма, предотвратявайки доста болести.

Ползи от ригана:

успокоява главоболието и болките в гърбабори се с инфекции на ушите и синуситепомага при настинки, грип и кашлицастимулира апетитапомага за поддържане на оптимално телесно теглолекува запекоблекчава киселините и умораталекува възпалено гърлоубива чревните паразитиуспокоява мускулните крампинамалява възпалениетоподобрява сърдечната функционалност

Как да си извършите чай от риган?

Вижте още: Народен лек със зелени орехи

За да извършите чай от риган, се нуждаете от 2 чаши вода и шепа пресни листа от риган. Ако желаете да си извършите чай от сушен риган, използвайте 1 лъжица на чаша вода.

Както пресните, по този начин и изсушените листа би трябвало да бъдат нарязани, с цел да се освободят допустимо най-вече дейни съставки. Залейте нарязаните листа с гореща вода и оставете да престои за към 10 минути, след което изпийте получения чай.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР