Ползи от глухарчето за здрави стави и мускули. Цветовете от

...
Ползи от глухарчето за здрави стави и мускули. Цветовете от
Коментари Харесай

Ползи от глухарчето: лек при спазми в краката и болки в ставите

Ползи от глухарчето за здрави стави и мускули.

Цветовете от глухарче се смесват с магнезиево олио, с цел да се направи мас, който оказва помощ за облекчение на крампите в краката, болките в гърба, болките и сковаността на ставите, синдрома на неспокойните крайници.

Цветовете на глухарчето се употребяват поради аналгетичните им свойства. Така че те са отлична добавка във всички предписания, които изискват облекчение на болката.

Експертите считат, че огромна част от популацията не получава задоволително магнезий посредством храната. Недостигът на този минерал може да докара до главоболие, крампи в краката и доста други.

Магнезиевото олио може да аргументи раздразнение и сухота при някои хора с сензитивна кожа, тъй че е добре да се комбинира с успокояващи кремове, изключително тези на основата на алое.

След като сте набрали цветовете от глухарче, най-добре е да ги изсушите.

След като цветовете изсъхнат, ги сложете в стъклен буркан и ги залейте със студено пресовано масло (маслиново, бадемово, слънчогледово, авокадо или жожоба).

Поставете отворения буркан с глухарчета и масло в тенджера с малко вода и загрейте, само че не на прекалено висока температура. Оставете за към два часа. Уверете се, че водата не се е изпарила и не кипи. След два часа извадете буркана и го оставете да се охлади.

След като маслото ви е готово, прецедете и го съхранявайте на хладно и изсъхнало място, до момента в който не ви потрябва. Срокът на валидност е от 9 месеца до 1 година, според от качеството и типа на маслото, което употребявате.

Необходими съставки за лек от магнезий и глухарче:
22 мл. масло от глухарче
6 г емулгиращ восък
32 мл. магнезиево олио
25 мл. дестилирана вода
14 г гел от алое вера
2-3 капки етерично масло от лавандула
консервант по желание, без парабени

Приготвяне:
Поставете магнезиевото олио и восъка в емайлирана купа, след което загрейте на доста слаб огън (60-70 градуса), до момента в който съставките се разтопят, към 10 минути.

Поставете магнезиево олио, дестилирана вода и алое гел в друга купа и разбъркайте, след което изсипете разтопения восък в маслото от глухарче. Загрейте на сдържан огън за още няколко минути, по-късно оставете настрани да се охлади за 5 минути. След това прибавете етерично масло от лавандула или по избор.

Ако поставите консервант (Leucidal Liquid SF Max), по този начин приготвеното лекарство може да остане свежо в продължение на няколко месеца, в противоположен случай го съхранявайте в хладилника и го използвайте една седмица.

Съхранявайте в подобаващ съд. Нанесете малко количество върху ходилата, краката, гърба и засегнатите области, вечер или толкоз пъти дневно, колкото е належащо.

Ако не можете да намерите емулгиращ восък, направете рецептата с пчелен восък, само че използвайте магнезиевото олио настрана, тъй като те не могат да се комбинират в един артикул.

Вижте още: По-възрастен ухажор – това е моята тъжна история

Възползвайте се от невероятните изгоди от глухарчето и бъдете здрави!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР