Полюсни са реакциите в Скопие след решението на македонския парламент

...
Полюсни са реакциите в Скопие след решението на македонския парламент
Коментари Харесай

След историческото решение: Властта и опозицията в Скопие остават разделени

Полюсни са реакциите в Скопие след решението на македонския парламент в петък вечерта да се даде ход на смяната на конституцията и името. Властта и опозицията остават разграничени. Историческото решение на македонския парламент се приема със успокоение.

Въпреки това към момента няма публични реакции нито от властта в лицето на Зоран Заев, нито от страна на президента Георге Иванов, към който към този момент имаше апели да реагира.

В първия студен ден палатковият лагер пред Народното събрание е пуст. Има единствено един дежурен.

„ Това е изменничество и не я желаеме тази власт. А тези 8 души са най-големите предатели. Според мен са ги подкупили”, съобщи Владимир Кавадарков от инициативния комитет за предварителни избори.

Зендал е на противоположното мнение. „ Младите би трябвало да имат работа. Ако стане каквото даде обещание Заев – 500 евро заплата, младите няма да бягат и ще бъде по-добре”, счита той.

А някои утвърждават задачата, само че не и средствата. Според Мартин Македония да влезе в НАТО и Европейски Съюз, само че не по подобен метод.

От на следващия ден стартира съставяне на комисия, която да разиска настояванията на Вътрешна македонска революционна организация за прошка на закононарушенията при щурма на Народното събрание през април. В момента обстановката е спокойна, само че палатковият лагер остава и поддържа настояванията си за оставка на държавното управление.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР