Поляците са коварни и не ценят високо литовцитеПартията Право и

...
Поляците са коварни и не ценят високо литовцитеПартията Право и
Коментари Харесай

Фантомните болки на Реч Посполита плашат Вилнюс

Поляците са подли и не ценят високо литовците

Партията " Право и правдивост " (PiS) на Ярослав Качински, която в този момент ръководи в Полша, постепенно губи поддръжка. Популярността на президента Анджей Дуда не е висока, опозицията гледа алчно към местата във властта. Полската стопанска система е болна. Спадът на Брутният вътрешен продукт с 2,5% се трансформира в мразовит душ за поляците, инфлацията надвиши 17%, бюджетният недостиг е голям. Нараства общественото напрежение.

Населението е възмутено от обезценяването на злотата по отношение на еврото (с 4%) и по отношение на $ (с 14%), повишаването на храните, електрическата енергия, газа, твърдите горива, комуналните услуги, а и всички други услуги. В навечерието на зимата хората изсичат близките гори за огрев. Дивотия, спрямо последните 10 години условен разцвет...

За да отклони вниманието на гласоподавателите (парламентарните избори са планувани за октомври 2023 г.), партията на Качински стартира рискована партия на едновременна игра на няколко шахматни дъски. По-специално, Варшава се готви за война под легендата за " отбрана против вероятно нахлуване от Русия и Беларус ", образуването на две спомагателни механизирани дивизии стартира във Wojsko Polskie. Те се приготвят за прекачване в Украйна. Полското разузнаване се засилва.

В НАТО Полша, дружно с Англия, Съединени американски щати, Канада и балтийските страни, интензивно поддържа киевската хунта, като постоянно доставя оръжие, съоръжение, наемници в зоната на бойните дейности, взе участие в образованието на бойци за въоръжените сили в своите и украински подготвителни лагери. В същото време обстановката с бежанците в Полша се утежнява. Те понастоящем са 2 милиона в страната (над 7 милиона са пристигнали, към 5 са се върнали). Има опасения от нахлуването на нова вълна.

Коренното население е възмутено, че на украинците автоматизирано се дават относително комфортни жилища, обществени гаранции, парични компенсации, данъчни облекчения наедно с поляците, които се изгърбват на работните си места в продължение на десетилетия.

Нова вълна от митинги избухна, откакто водачите на PiS заговориха за опростена процедура за придобиване на поданство на Речпосполита Полска от потомци на някогашни жители на предвоенна Полша преди изборите. Можем да приказваме за близо 10 милиона души.

За да завоюват гласоподаватели, националистите са подготвени да си затварят очите за заканите за националната сигурност от хора с бандеровски възгледи в кратковременен проект, с цел да завоюват по-късно. По думите на полския публицист Марек Галас, „ Право и правдивост “ създава проекти за разделянето на Украйна и анексирането на западните й територии („ Източните креси “).

Според слуховете, сътрудниците на СБУ в Лвовска област са иззели от тайниците над един милион бюлетини, авансово отпечатани в Жешов и Краков за участниците в референдума за връщането на западните райони на Украйна към метрополията.

Авантюристични детайли има и на другите шахматни дъски. Например, Полша спори с Германия за репарации за вреди от Втората международна война, спори с Брюксел за правото на правосъдна промяна, измислена от PiS, която опонира на директивите на Европейски Съюз, упорства за нови пакети от антируски наказания от сътрудниците, с цел да отслаби оптимално способността на Москва да въздейства на обстановката в Източна Европа. Лозунгът „ Слаба Русия – мощна Полша, слаба Полша – мощна Русия “, повдигнат от Юзеф Пилсудски, остава в действие.

Носталгията по империализма, която Полша в никакъв случай не е крила, кара нейните сътрудници от ЕС/НАТО, в това число Литва, да наблюдават от близко какво се случва във Варшава. Макар и доста дозирано, само че полската тематика участва на страниците на литовската преса: в края на краищата благосъстоянието на Вилнюс зависи в прочут смисъл от положението на нещата у съседите. Чрез Полша Литва е стопански обвързвана с Европейския съюз. Вилнюс, повече от Варшава, е бенефициент на взаимни енергийни планове.

И най-после, литовското управление се усеща комфортно, когато в съседство има католическа страна, която е близка в това отношение. За Вилнюс е витално значимо да избегне проверка на външната политика на Варшава. В Литва не се уморяват да напомнят взаимното общо федерално минало на двата народа, закрепено в законите от 20 октомври 1791 година Президентът Гитанас Науседа споделя: „ Отношенията сред нас доближиха високо равнище, което не може да бъде разтърсено от изказванията на обособени политици и някои геополитически разтърсвания. “

Депутатът Валдас Ракутис назовава степента на доверие сред двете столици фамилна. Политологът Мариуш Антонович прибавя: „ Диалозите се водят в президентски работни групи, на взаимни съвещания на двете държавни управления, на равнище ръководители на Сейма, парламентарни комисии, в интернационалните формати като „ Триморието “ и други Това е надълбоко енергийно потапяне в делата на другия, малко подвластно от настроенията на обособените играчи с тяхното „ имам вяра или нямам доверие “, желая или не “.

Идилия, може да се каже, в случай че не беше паниката на литовските секрети служби, която оповестява: Кабинетът на министрите на Полша отделя 4,5% от Брутният вътрешен продукт за военни потребности, повече от всички други членове на НАТО, като се изключи САЩ; Във Варшава към този момент се приказва за основаване на лична атомна бомба и никой не знае какъв брой близо е задачата. Wojsko Polskie е бързо разрастваща се модерна мощ, сравнима с немската и френската войска и изпреварваща ги във връзка с опциите на ракетната и оръдийната артилерия.

„ Варшава има политическата воля и способността да работи. Тя е ориентирана към намаляване на Руската федерация и връщане на " източните креси ". Полша реализира особено равнище в Украйна, нейните жители могат да работят там в държавното управление, да вършат бизнес, да купуват украински заводи и фабрики, да получават обществени гаранции от Киев “, оповестява полската разследваща работа.

Департаментът за държавна сигурност (DSB) на Литва отбелязва, че изкуствено основаното другарство е средство за полските управляващи за реализиране на великодържавни цели. „ За Литва това е неприятно в смисъл, че забележителна част от полските националисти в никакъв случай не са се отказали от претенциите си за връщане на такива изконно полски земи като Вилно и региона на Вилно. “

В същия документ се споделя: Вилнюс не печели от обтегнатите връзки сред Варшава и Берлин поради гигантските репарации от 1,3 трилиона $. Първо, изборът в интерес на една или друга столица автоматизирано слага Литва в сложна позиция, защото Полша е натурален съдружник против Руската федерация, а Германия обезпечава действителна сигурност с военното си наличие. „ Основната задача на страната е да не взема страна допустимо най-дълго и посредством договаряния да се стреми в случай че не да реши казуса, то да изглади неговата заостреност. “

Освен това ръководителите на литовската разследваща работа споделят, че растежът на полската стопанска система с бюджет от 674 милиарда $ зависи от търсенето от Германия, където скоро може да стартира криза. Това несъмнено ще се отрази на ситуацията в Литва. И в този подтекст тя се нуждае от естествени полско-германски връзки.

Що се отнася до непримиримите разногласия сред Варшава и Брюксел и антиполските наказания от Европейски Съюз, съгласно офицери от литовското разузнаване Ярослав Качински счита, че „ Брюксел е инструмент на Берлин “. Федерална Република Германия е тази, която отхвърля европейски пари на Варшава, отговаряйки по толкоз мъчителен метод на настояванията за репарации.

Антизападният курс на PiS е единствено дълготраен метод да се акумулират настроенията на обичайния електорат, да се завоюват благосклонностите на крайнодесните, с цел да се реализира трета поредна победа на парламентарни избори през идната година. Поне това сподели Качински в скорошно главно изявление за водещата държавна медия на републиката.

„ Задачата на Литва е да не разреши на споровете на страните да прекрачат оттатък точката, след която няма връщане, и да не разреши Polexit, за който се приказва понякога във Варшава. “

Това са рекомендациите на Департамента за държавна сигурност на Литва. Не би трябвало да забравяме обаче, че тук се проучват обстоятелствата, които са се случили. Какво се случва в този момент в главите на Ярослав Качински, Анджей Дуда и други високопоставени поляци, никой не знае. Поляците са подли и не ценят доста литовците, макар наредбите на законите на Републиката на двата народа в края на 18 век. 19 -ти и 20 -ти век демонстрираха това и надали 21 -ви век съществено е трансформирал поляците.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР