Поляците остават ентусиазирани към членството си в Европейския съюз, като

...
Поляците остават ентусиазирани към членството си в Европейския съюз, като
Коментари Харесай

Поляците остават ентусиазирани към ЕС въпреки споровете за бюджета

Поляците остават въодушевени към участието си в Европейския съюз, като над 81 % от запитаните го поддържат, само че не са склонни да разрешат на други страни да се месят в противоречивите въпроси на върховенството на закона в Полша. Това демонстрира оповестено в понеделник социологическо изследване, представено от ДПА.

Изследването, осъществено от социологическа организация IBRiS за водещия ежедневник " Жечпосполита ", се появява, откакто Полша и Унгария блокираха договарянията за бюджета на Европейски Съюз, защото считат, че блокът се меси във вътрешната им политика, обвързвайки върховенството на закона с отпущането на европейски средства.

Поляците не се опасяват, че налагането на несъгласие върху бюджета може да докара до излизане на Полша от Европейски Съюз, каквито опасения има в лагера на полската съпротива. Само 21 % от поляците считат, че това може да се случи.

Подобни настроения бяха опровергани през днешния ден от върховен държавен чиновник: " Не планираме излизане на Полша от Европейски Съюз. Да приказваме за Полекзит е политическа фантастика ", съобщи по радиото заместник-външният министър Шимон Шинковски вел Сенк.

Потенциалната загуба на европейски фондове, произлизаща от ветото, обаче е по-разпространено безпокойство, споделяно от 41 % от запитаните.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР