Полярна бяла мечка е забелязана в руски индустриален град в

...
Полярна бяла мечка е забелязана в руски индустриален град в
Коментари Харесай

Полярна мечка се разхожда в сибирски град, далеч от нормалното й местообитание

Полярна бяла мечка е видяна в съветски промишлен град в Сибир, надалеч на юг от нормалните й ловни полета, оповестява АП.

Служители за незабавна помощ в град Норилск предизвестяват локалните поданици за мечката, която е видяна в един от градските региони.

Анатолий Николайчук, началник на локалното ловно стопанство, разяснява пред ТАСС, че последният път, когато полярна мечка е забелязана в региона към Норилск, е преди повече от 40 години.

Той добавя, че локалните управляващи в този момент преценят дали могат да уловят животното и да го трансферират назад на север или да го реалокират в съветски зоопарк.

Изборът зависи до здравословното положение на мечката и дали специалистите считат, че животното може да оцелее независимо в дивата природа.

Местната полиция следи животното и съблюдава, никой да не се доближава прекалено много.

Еколози предизвестяват, че дивите животни страдат от намаляващата ловна среда и отдръпващият се лед, защото Арктика се затопля и някои мечки се осмеляват да търсят храна на юг.

Олег Крашевски, локален специалист по дивата природа, който съумява да види мечката разяснява, че изглажда тя има и проблеми със зрението.

Не е ясно по какъв начин животното е стигнало до града, само че в Русия се следи увеличение на броя на полярните мечки, които се хранят с храна в селата и градовете на страната. Това нарастване съответствува с продължаващия резултат на изменението на климата върху местообитанието.

Според " Ройтерс ", броят на полярните мечки в отдалечени села в северна Русия се усилва и става евентуално рисков.

След идването си в Норилск, мечката е видяна да пресича пътища и да търси нещо за ястие. Много поданици съумяват да се приближат задоволително до мечката, с цел да я снимат. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР