Полякинята Ига Швьонтек продължава своята невероятна серия на турнира по

...
Полякинята Ига Швьонтек продължава своята невероятна серия на турнира по
Коментари Харесай

Ига Швьонтек на крачка от финал в Маями

Полякинята Ига Швьонтек продължава своята невероятна серия на шампионата по тенис за дами в Маями и откакто в профил Петра Квитова (Чехия) с 6:3, 6:3, към този момент е на полуфинал.

Швьонтек, която дойде в Маями в цялостна убеденост след купите в Доха (Катар) и в Индиън Уелс, сътвори проблеми съвсем при всеки сервис на двукратната шампионка от Уимбълдън Квитова и я съкруши за 77 минути.

Самата Швьонтек в нито един миг не позволява точка за пробив, направи три такива при подаването на чехкинята и се класира за полуфинал, където ще срещне представителката на Съединени американски щати Джесика Пегула. Пегула, номер 16 в ранкинга на шампионата, имаше едвам 18 минути мач против Паола Бадоса, която напусна корта поради заболяване.

Мачът вървеше равностойно в първия сет до 2:2, само че по-късно номер 2 в схемата взе подаването си и проби на 15, с цел да си обезпечи удобен задатък. Във втория сет Квитова се избави от пробив при 2:1, когато трябваше да отрази четири благоприятни условия. Но това не се получи при 2:3 и в последния гейм при 3:6, а Швьонтек записва 15-а поредна победа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР