Полякът Хуберт Хуркач се класира за първи път в кариерата

...
Полякът Хуберт Хуркач се класира за първи път в кариерата
Коментари Харесай

Тъжно! Федерер аут от Уимбълдън след зануляване

Полякът Хуберт Хуркач се класира за първи път в кариерата си за полуфинал в шампионатите по тенис от Големия шлем.

Поставеният под номер 14 Хуркач отстрани шестия в схемата и осемкратен победител в шампионата Роджър Федерер (Швейцария) с 6:3, 7:6(4), 6:0 за 1:49 час.

Полякът направи пробив за 4:2, който се оказа задоволителен, с цел да завоюва първия сет.

Федерер стартира чудесно втората част и поведе с 3:0 и 4:1, само че по-късно позволи равнене - 4:4. Двамата завоюваха идващите си две подавания и се стигна до тайбрек. В него Хуркач поведе с 4:2, само че Федерер съумя да понижи пасива си на 4:5. Полякът взе идващите две следващи разигравания и затвори сета.

В третата част Хучкач доминираше напълно и не даде нито гейм на швейцареца.

"Не знам какво да кажа. Супер особено е всичко, което се случва, тъй като играя на този корт против Роджър... Това е една сбъдната фантазия. Не съм си мислил, че в миналото мога да печеля против него тук. Знам всичко, което той е постигнал, само че играх пред всички тези хора... Това е сбъдната фантазия ", сподели полякът в изявлението на корта след края на дуела.

Хуркач е едвам вторият тенисист от Полша, които доближава до полуфинал на шампионат от Големия шлем след Йежи Янович през 2013 година още веднъж на "Уимбълдън ".

Полякът ще играе на полуфиналите с спечелилия от мача сред номер 9 Матео Беретини (Италия) и номер 19 Феликс Оже-Алиасим (Канада).

Федерер, притежател на 20 трофеи от шампионатите от Шлема, не съумя да изравни достижението на именитата Мартина Навратилова, която има девет трофея от "Уимбълдън " в кариерата си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР