Полякът Доналд Туск беше избран почти с пълно единодушие за

...
Полякът Доналд Туск беше избран почти с пълно единодушие за
Коментари Харесай

Доналд Туск беше избран почти единодушно за председател на ЕНП

Полякът Доналд Туск беше определен съвсем с цялостно единогласие за ръководител на Европейската национална партия по време на Конгреса на европейската десница в Загреб.

Той съумя да събере гласовете на 93% от делегатите на конгреса на ЕНП, като за негова гласоподаваха 491 и единствено 37 бяха " срещу ", заяви БНР.

За пръв път източно-европеец ще управлява огромното семейство на десницата в Европейски Съюз, в която членуват партии като Християн-демократическия съюз от Германия и " Републиканците " от Франция. Част от нея са и ГЕРБ и Съюз на демократичните сили.

Огромното голям брой в залата изпрати на крайници и ръкопляскания неговият предходник Жозеф Дол.
 Борисов желае Туск да оглави ЕНП
Борисов желае Туск да оглави ЕНП " предвид на времената, които ни предстоят "

" Приятел на България... корав човек... познава доста добре обстановката на Балканите "

" Като президент на Европейския съвет, Доналд Туск съумя да сплоти водачите от другите политически фамилии за реализиране на консенсус. Сигурен съм, че в този момент той ще води ЕНП през провокациите, с решения, надълбоко вкоренени в нашите полезности ", съобщи господин Дол.

Доналд Туск благодари на всички за дадената му поддръжка. Той съобщи, че партията се нуждае от последователност и за него е чест да поеме поста от Жозеф Дол.

Туск също по този начин съобщи, че е " подготвен за битка " против популизма, само че и за християно-демократичните европейски полезности.
 Доналд Туск гласен за ръководител на Европейската национална партия
Доналд Туск гласен за ръководител на Европейската национална партия

Туск е ръководител на Европейския съвет от 2014 година

Първият източноевропейски, който зае лидерското място на най-голямата политическа партия в Европейски Съюз и означи, че надълбоко има вяра, че " единствено тези, които желаят и са в положение да дадат на хората чувство за сигурност и сигурност, запазвайки в същото време техните свободи и права, имат мандат да се кандидатират за властта ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР