Полякът Алан Банашек от отбора на Мазовше Серце Полски спечели

...
Полякът Алан Банашек от отбора на Мазовше Серце Полски спечели
Коментари Харесай

Полякът Алан Банашек спечели първия етап от Обиколката на България

Полякът Алан Банашек от тима на " Мазовше Серце Полски " завоюва първия стадий от 67-мото издание на Колоездачната обиколка на България. 22-годишният Банашек победи във финалния спринт на 128-километровия стадий от София до Пазарджик и излезе отпред в генералното класиране. Той взима " жълтото трико " на водач от французина Пиер Барбие ( " Нипо Делко " ), който бе с най-хубаво време в пролога в понеделник към катедралата " Александър Невски " в столицата.

Словакът Мартин Мучак от " Дукла " ще започва в утрешния втори стадий със " зеленото трико " за най-хубав спринтьор, до момента в който " бялото трико на червени точки " за най-хубав катерач е за Давиде Босе от италианския " Галина Колосио ". " Бялата фланелка " за най-хубав млад играч пое британецът Рийс Ууд от " Холдсуърт-Запи ".

В утрешния втори стадий колоездачите ще изминат 131 километра от Пазарджик до Пловдив, като ще преминат и към язовир Батак, където ги чака нанагорнище от първа категория, което е и най-тежкото в тазгодишното издание.

Обиколката на България завършва в Бургас на 31 юли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР