Поляк на 58 години бе осъден на една година затвор

...
Поляк на 58 години бе осъден на една година затвор
Коментари Харесай

Затвор за поляк заради антисемитски надписи

Поляк на 58 години бе наказан на една година затвор във Франция поради антисемитски надписи, направени от него на фасадите на здания в центъра на източния град Мюлуз, съобщи Агенция Франс Прес.

В края на ноември появилите се антисемитски надписи на няколко здания в центъра на Мюлуз предизвикаха прочувствена реакция. Един от надписите бе изработен на монумент в чест на Жакоб Каплан, основния равин на Франция от 1955 до 1981 година и равин на Мюлуз от 1922 до 1929 година

"Това е едно целесъобразно решение. Съдът вярно дефинира действието като расистко и антисемитско ", съобщи Саша Кан, юрист на еврейската общественост в департамента О Рен, взела участие в наказателното дело като цивилен просител и на която бяха присъдени хиляда евро като обезщетение за нанесени неимуществени вреди.

Обезщетения бяха присъдени също по този начин на неправителствените организации "Международна лига за битка с расизма и антисемитизма " (600 евро) и асоциацията "Ес О Ес Расизъм " (600 евро) и на градските управляващи на Мюлуз (5382 евро за нанесените им материални вреди).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР