Полузащитникът на Уулвърхамптън Рубен Невеш разкри, че реферът на срещата

...
Полузащитникът на Уулвърхамптън Рубен Невеш разкри, че реферът на срещата
Коментари Харесай

Невеш: Реферът призна, че ВАР проспа положението с дузпата ни

Полузащитникът на Уулвърхамптън Рубен Невеш разкри, че реферът на срещата от Лига Европа сред “вълците” и Севиля Даниеле Орсато е признал, че ВАР е проспал ситуацията с дузпата в мача. Английският тим загуби с 1:0 след гол в 88-ата минута и по този метод се лиши от това да се изправи против Манчестър Юнайтед в полуфиналите на шампионата. През първото полувреме Уулвс получи правото да извърши дузпа, като Раул Хименес застана зад бялата точка. Мексиканецът пропусна да открие резултата, само че останаха доста подозрения, че бранителят на испанците Диего Карлош е навлязъл в наказателното поле преди нападателят да е извършил наказателния удар, а вратарят Томаш Вацлик е бил застанал пред голлинията. Именно бразилският бранител съумя да почисти топката след несполучливия удар на Хименес, само че сигнал от системата за видео повтаряне по този начин и не пристигна и дузпата не беше повторена.

“Попитах рефера дали ВАР спеше по време на обстановката, тъй като играчът на Севиля, който почисти топката, към този момент бе в наказателното поле - призна пред beIN Sports Невес - Ако можете да си спомните, имахме такава дузпа и против Манчестър Сити във Висшата лига, по тази причина взех решение да го попитам и той ми сподели “да”. Не знам за какво отговори по този начин, откакто това можеше да промени играта. Ако УЕФА прави разпоредбите, всички би трябвало да ги съблюдават. Не може в един мач да вършат едно нещо, а в идващия друго - това няма никакъв смисъл”.

Мениджърът на “вълците” Нуно Еспирито Санто също повдигна въпроса за какво дузпата не е била преизпълнена и отхвърли да вини Хименес за грешката: “ВАР е там. След като се случи това нещо, би трябвало да се питаме за какво не се извърши още веднъж. Нищо не можем да създадем в този момент. Това е един подробност, който ще ни натъжи още повече. Раул е необикновен състезател. Работата, головете, геният, който има - той е невероятен”.

Полуфиналният конфликт сред Манчестър Юнайтед и Севиля е тази неделя, като това ще бъде шести път, в който испанският тим попада измежду най-хубавите четири на втория по мощ европейски клубен шампионат.
Diego Carlos was surely encroaching in the box when Raul Jimenez struck the ball and DC then cleared it...penalty should’ve been retaken. VAR seem to have missed it. #wwfc #WOLSEV pic.twitter.com/296j3k77X2
— Jacqui Oatley (@JacquiOatley) August 11, 2020 ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ Лига Европа 1/4 кръг, вторник 11 август  Уулвърхамптън 0:1краен резулат  Севиля
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР