Полузащитникът на ЦСКА Джонатан Линдсет бе награден за Играч №1

...
Полузащитникът на ЦСКА Джонатан Линдсет бе награден за Играч №1
Коментари Харесай

Джонатан Линдсет: Мечтая да спечеля титлата с ЦСКА

Полузащитникът на ЦСКА Джонатан Линдсет бе награден за Играч №1 на 16-ия кръг в Първа лига. За първия си гол при успеха над Арда с 3:1 норвежецът получи 9 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 18 футболни треньори и експерти.

„ Искам да благодаря на моите съотборници за премията. В момента се намираме преди всичко, постигнахме пета поредна победа. Головете постоянно дават самочувствие. Разбира се, значимо е да бележиш. Никога не си слагам цел какъв брой тъкмо гола да вкарам. Моята цел е да отбелязвам, с цел да оказвам помощ на тима да побеждава “, сподели норвежецът и акцентира, че успеха против Локомотив Пловдив е значима за отбора, защото е реализирана като посетител против добър тим и макар, че Мено Кох се е контузил в края на мача и са играли с човек по-малко.

„ Българската лига е доста сложна, играе се доста физически футбол. Надявам се, че имаме късмет да преборим Лудогорец за първото място – би трябвало да ги сложим напрегнат “, добави Линдсет и показа, че преди да пристигна тук хората са му казвали, че Левски е доста добър тим, само че не ги вижда към ЦСКА в класирането.

„ В началото на шампионата направихме тъждество и загубихме два мача, които не заслужавахме да загубим. Колкото повече работим със Саша Илич, толкоз повече попиваме от неговия шампионски нрав. Той в действителност ни повлия и ни съобщи този шампионски дух.Сезонът е дълъг, само че ние сега сме в добра серия. Нашата цел е да продължаваме да печелим. Можем да спечелим всеки мач. Не желаеме да губим никакви точки “, сподели Линдсет и акцентира, че за него постоянно е било фантазия да играе за националния тим на Норвегия.

„ Надявам се, че в случай че стана първенец с ЦСКА, това ще ми отвори пътя към националния отбор “, показа очакванията си той и напомни по какъв начин е минал в ЦСКА.

„ Първия път като чух за ЦСКА беше през лятото. Моят управител ми се обади и ми предложи Саша Илич да види моята игра, те ме харесаха, както и аз тях. Говорих доста с основния скаут на клуба, потърсих информация за ЦСКА. Имах и други предложения от Норвегия и от други страни, само че избрах да играя в ЦСКА. Когато Саша Илич приказва, аз чувам. Той е бил огромен състезател на моята позиция. Той ми споделя по какъв начин да посрещам топката, по какъв начин да отигравам. Разбира се, че одобрявам неговите препоръки “, и сподели Линдсет и посочи какви са разликите сред България и Норвегия:

„ Първенството тук е много друго от нашето в Норвегия. Да, бих посъветвал някой мой съотечественик да заиграе тук. Държавата е друга и акомодацията може да е по-дълга, само че постоянно израстваш, когато играеш отвън родината си. Съдиите ме “стреснаха ” тук. Доста разнообразни са от тези в Норвегия, изключително със системата VAR “, заключи Линдсет.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР