Полузащитникът на Лудогорец - Марселиньо, спечели наградата за Футболист №1

...
Полузащитникът на Лудогорец - Марселиньо, спечели наградата за Футболист №1
Коментари Харесай

Марселиньо бе избран за футболист №1 на месец април според InStat Index

Полузащитникът на Лудогорец - Марселиньо, завоюва премията за Футболист №1 на месец април съгласно InStat Index. Класацията бе учредена през сегашния сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в съдействие с ИНСТАТ - една от най-големите компании за футболни разбори и статистика.

За първи път разликата сред тримата най-хубави футболисти е единствено 3 точки. За победител се афишира играчът с най-голям InStat Index в Първа професионална лига за съответния месец. Този показател се дефинира посредством формула на основа дейностите на играча - голове, асистенции, акуратност на подавания, сполучливи единоборства и други индикатори. Процентът на сполучливи дейности усилва показателя, като върху него оказва въздействие и равнището на съперника в мача.

Марселиньо заслужи първото място с InStat Index 297. Втори остана съотборникът му в Лудогорец Якуб Шверчок с 296. Призовата тройка добавя Николай Бодуров от ЦСКА-София с показател 294.

Това е втора победа за Марселиньо в класацията, защото той завоюва наградата и за месец септември. По този метод бразилецът се изравни със звездата на Ботев (Пд) Тодор Неделев, който бе №1 за декември и февруари. Припомняме, че останалите носители на наградата " Футболист на месеца " са Кирил Десподов (за месец август), Станислав Костов (октомври), Сисиньо (ноември) и Али Соу (март).
 Недялков: Лудогорец ще бъде първенец, нямам подозрения
Недялков: Лудогорец ще бъде първенец, нямам подозрения

" Не мога да играя единствено за популярност "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР