Полузащитникът на Ливърпул Наби Кейта разкри по какъв начин точно

...
Полузащитникът на Ливърпул Наби Кейта разкри по какъв начин точно
Коментари Харесай

Наби Кейта: Клоп промени моя футбол

Полузащитникът на Ливърпул Наби Кейта разкри по какъв метод тъкмо неговият игрови жанр на терена се е трансформирал, с цел да дава отговор на условията, сложени от мениджъра на тима Юрген Клоп. Гвинеецът съобщи, че немският експерт е доста ловък в това да оказва помощ на своите играчи да осъществят прогрес в играта си.

Трансферът на Кейта от Република България Лайпциг в Ливърпул беше организиран още през август 2017 година, като част от съглашението беше халфът да остане още една година в Бундеслигата. След изгубения край на Шампионската лига в Киев през 2018-а 24-годишният африканец се причисли към Ливърпул и стартира впечатляващо в първите си мачове. Малко по-късно обаче той загуби титулярното си място, а след това пристигнаха и няколко не толкоз леки контузии.

Кейта си върна позицията измежду стартовите 11 за финалните месеци от сезон 2018/2019, само че претърпя тежка контузия в коляното при загубата 0:3 от Барселона в първия полуфинален мач от ШЛ. Така той не съумя да помогне на терена за историческия поврат в реванша и последвалия успех с 2:0 над Тотнъм във финала.

Докато играеше в Бундеслигата, Кейта построи добро име на динамичен и изобретателен халф. В двата си сезона там той се регистрира с 12 асистенции и 14 гола. В Ливърпул обаче самият той призна, че е трябвало да промени своя жанр. „ Клоп знае по какъв начин да се отнася с играчите с и по какъв начин да им оказва помощ. Той постоянно беседва с всеки един на и отвън терена. Помага ни да ставаме по-силни”, съобщи Кейта.

„ Способен е да те накара да дадеш всичко, на което си кадърен, че и от горната страна. Хората могат да се убедят какъв брой по-добри в този момент са Мохамед Салах и Садио Мане. Дано покажат същото показване и през идващия сезон.”

„ В Лайпциг аз бях плеймейкър. Взимах топката с доста по-голяма независимост да върша, каквото счете за добре – да депозирам към нападателите или крилата за асистенции, или пък самичък да диря гола. В Ливърпул разполагаме с повече атакуващи футболисти като Салах, Мане и Роберто Фирмино, които вкарват по голям брой голове. Моята първа година беше време на акомодация към тима и Висшата лига.”

„ Съществуват огромни разлики сред футбола в Германия и Англия, а също и сред футбола, който изповядват Лайпциг и Ливърпул. Имам по-различни отговорности на терена. Надявам се следващата година да се показва още по-добре”, добави Кейта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР