Полузащитникът на големия футболен клуб Ливърпул Садио Мане не забравя

...
Полузащитникът на големия футболен клуб Ливърпул Садио Мане не забравя
Коментари Харесай

Един счупен смартфон направи футболист на Ливърпул любимец на феновете

Полузащитникът на огромния футболен клуб " Ливърпул " Садио Мане не не помни от кое място е тръгнал, а точно от Сенегал, с цел да стигне през днешния ден до славата на най-хубавия африкански футболист за 2019 година Със скромността си Мане от дълго време е добил известност измежду почитателите. Но една фотография на счупения екран на смарт телефона му обиколи мрежата тези дни, като футболистът моментално получи поздравления за скромността и човечността си в един все по-материален свят.

Read about Sadio Mane. He prefers to give money to charity than live in luxury. #SadioMane
God bless him pic.twitter.com/2UQALbaLP0
— D Prasanth Nair (@DPrasanthNair) January 13, 2020
 

Истината е, че футболистът е от един от най-бедните райони на Африка, само че макар бедността с гения си (и известна доза шанс, схваща се) се превръща в професионален футболист в един от най-известните клубове в света. Мане подарява огромна част от приходите си, с цел да помогне на нуждаещите се по света.  " Защо бих желал да имам 10 ферарита, 20 диамантени часовника или два самолета? Как тъкмо това ще помогне на мен или на света? " , задава реторичния си въпрос сенегалецът.

Преди няколко години той напълно финансира градежа на болница в район, където няма лечебни заведения. Дарява и всички средства, които са нужни за градежа на учебно заведение в родното му село Бамбали, а те са на стойност 270 хиляди евро:  " В живота си съм се справял с доста компликации – бил съм гладен, играл съм футбол необут, трудил съм се доста, с цел да стана експерт. Никога обаче не съм имал обучение, по тази причина желая да дам това на хората ", споделя той. Освен образованието за него спортът е другата безспорна полезност и напълно в синхрон с благотворителността си, Мане построява и стадион в Сенегал. Освен това не не помни бедните и ги подкрепя с пари, облекла и храна. 

В обществените мрежи преди време се появи и снимка на най-хубавия сенегалски футболист, който не се свени да чисти и тоалетните в джамията, която посещава. 

 
Виктория и Дейвид Бекъм: " Няма на кого да се потвърждаваме "
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР