Полузащитникът на Черно море Петър Вуцов даде интервю на Дарик,

...
Полузащитникът на Черно море Петър Вуцов даде интервю на Дарик,
Коментари Харесай

Петър Вуцов: Черно море играе доста приятен футбол

Полузащитникът на Черно море Петър Вуцов даде изявление на " Дарик ", в което приказва за това по какъв начин и къде тренира в изискванията на изключителното състояние. Халфът е уверен, че в случай че се изииграят последните 2 кръга преди плейофите, варненци ще запазят мястото си в Топ 6, тъй като са мощен тим.
 Денислав Ангелов пред ТОПСПОРТ: В Черно море сбъднах детската си фантазия, неповторимо е да играеш за този клуб
Денислав Ангелов пред ТОПСПОРТ: В Черно море сбъднах детската си фантазия, неповторимо е да играеш за този клуб

" За мен отборът е като втори дом и ще му оказвам помощ с каквото мога, постоянно! "

Пепи, направи ли си утринната подготовка и къде те намирам сега?

- Да, тъкмо преди 10-ина минути се прибрах. Вече съм вкъщи и почивам

Как протича една твоя подготовка и къде я провеждаш?

- В нашия тим всеки си има строго самостоятелна стратегия. Имаме група във viber, в която всеки ден се пращат разнообразни извършения. Аз вървя и в гората на Аладжа манастир, с цел да подкрепям форма. Освен бягане, върша там извършения с ластици, коремни преси, лицеви опори.

С топка успяваш ли да тренираш?

- Не всякога. Не мога постоянно да взема някой със себе си. Ходя там с моя доста добър другар от юношите Марти Дичев. Когато сме двамата, можем да упражняваме с топка, само че не всеки ден се случва да сме дружно.

Поддържаш ли връзка със съотборниците си, обменяте ли опит в самостоятелните тренировки?

- Чуваме се всеки ден.

Ти си стройно момче, дръпна ли още на растеж в изискванията на изключителното състояние?

- Откъм височина не съм мръднал. Все още съм 190 см. Лятото ставам на 20 години. Няма за къде да раста още. На килограми качих малко, само че няма да е неприятно да прибавя още килограм-два, които няма да ми пречат във футбола.

Говори се, че поради тази пандемия е допустима промяна във футбола ни, поради очертаващате се рецесия. Има вид да се залага повече на български играчи, да се дава по-голям късмет на юношите....Дали не настъпи моментът на вътрешния полузащитник Пепи Вуцов?

- Не зная. Това не зависи единствено от мен. Зависи и от формата ми. Като цяло нещо сходно няма да е неприятно за всички български футболисти. Да се дава повече късмет. Не споделям, че не се дава подобен, дано не бъда разбиран неправилно. Хубаво ще бъде да играят повече българи, млади момчета и да има самообладание.

При вероятно доиграване на последните два мача преди плейофите, вярваш ли, че " Морето " ще резервира мястото си в шестицата в борбата с Берое?

- Нашият тим играе добре. Играем хубав и много прелестен футбол за България. Разполагаме с доста мощен тим и няма да имаме проблем да запазим мястото си в Топ 6.

Интерес в последната година от други тимове към теб имало ли е? Говорим за интерес, не предложение?

- Не зная, с цел да бъда почтен с теб, виждам да не мисля за тези неща. Искам главата да ми е " чиста ". Мисля единствено за Черно море сега. Целта ми е да се развъртвам, клубът също и да имаме триумфи.

Кой от по-опитните в тима най-често стои до теб и ти дава препоръки, упътвания?

- Не желая в този момент да посочвам имена, тъй като може да има някой ядосан по-късно. Всички опитни футболисти в тима се отнасят към юношите добре. Няма каране, кряскане, както са ми разказвали истории по какъв начин е било едно време, когато надали не юношите са били тероризирани. В Черно море опитните ни оказват помощ да се изградим освен като футболисти, само че и като хора в обществото.

Любимият задграничен тим на Пепи Вуцов?

- Ливърпул. Фен съм им още от времето, когято завършваха на 7-8 място в шампионата. Може би ги одобрявам поради Стивън Джерард и Фернандо Торес. В момента тимът играе доста хубав и пряк футбол. Владеят топката и преобладават над съперниците си.

Иначе играчът, на който съчувствува доста, е Серхио Бускетс. Дано имам опцията да се развия до такова равнище като него.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР