Полузащитникът на Черно море - Мехди Букаси даде първото си

...
Полузащитникът на Черно море - Мехди Букаси даде първото си
Коментари Харесай

Мехди Букаси: В България мога да се развия като играч

Полузащитникът на Черно море - Мехди Букаси даде първото си изявление за клубния уебсайт. В него той описа по какъв начин се е стигнало до прекосяването му във варненския клуб и кое е го е предиздвикало да избере тъкмо тима на “моряците” пред тимове от Португалия.

Букаси е роден в Алжир. На 6 години стартира да тренира футбол в родния си град Сиди Бел Абес. Когато навършва 15 години отпътува надалеч от вкъщи.

“Баща ми ни заведе в Белгия, където стартира работа. Престоят му обаче бе къс и се върна в Алжир, а ние с брат ми останахме сами. Това беше доста сложен интервал за нас”.

Мехди тренира в белгийския Шарльороа, като първо е в академията на клуба, а след това подписва полупрофесионален контракт.

“Цели четири години изкарах в този тим. Отначало беше доста мъчно, само че след договора към този момент започнах по-добре да се оправям с нещата”, изясни Букаси.

Следващата му дестинация е в холандският Рода U21, където е останал една година, само че не е съумял да подпише контракт с клуба поради проблем с документите.

“Първият ми професионален договор бе с втородивизионния португалски Оливейрензе. По-късно получих оферти от други втородивизионни клубове в Португалия, само че реших, че за мен по-добрият вид е да мина в тима от елита на България – Черно море, откъдето също имах оферта. Проведох диалог с мениджъра си, който ми изясни, че Черно море е мощен тим. Има супер треньор в лицето на Илиан Илиев, който е играл футбол на високо равнище. Това ме накара да взема решение да продължа кариерата си в България. Мисля, че мога да науча доста от Илиев, който е един от най-хубавите наставници в страната. Надявам се някой ден да стигна до националния тим на Алжир. Това е фантазията ми”, сподели халфът, който изясни, че брат му е играл в трета лига на Белгия, само че откакто получава тежка травма, става треньор в тим от долните дивизии в страната.

“Никога не съм имал треньор, който е бил огромен футболист. Пред мен се отвори тази опция и ще се възползвам от нея по най-хубавия метод. Смятам, че в случай че последвам неговите инструкции, може да се развия доста като състезател. Когато пристигнах в България, не чаках равнището на футболистите да е толкоз високо. Определено останах сюрпризиран. Конкуренцията за моята позиция в тима е огромна, само че пък това ме стимулира да работя още повече. Патрик Андраде е състезател с доста офанзивни качества, може да развива играта. Васил Панайотов, който също играе на моята позиция, пък е доста мощен в отнемането на топката и има доста сила. Не стопира да бяга през целия мач и е доста ефикасен в двете етапи на играта. Наблюденията, които имам, несъмнено, те са най-много от Черно море, са че в България мога да се развия като състезател. Първенството е мощно, с положителни футболисти, правилни треньори и ръководители, а това ще ми помогне да се изучавам и да усъвършенствам играта си. Това го споделям на всеки, който ме попита по какъв начин е новият ти отбор”, изясни алжирецът.

“Разбира се, първоначално ми беше мъчно, само че Илиан Илиев – младши, Патрик и Родриго ми помогнаха бързо да се приспособявам. Треньорът ни приказва португалски, което отстранява езиковата преграда. Така че мога да кажа, че към този момент се усещам част от колектива. Треньорът на отбора е човек, който желае да играем добър футбол. Знаем си задачите и считам, че имаме всички причини, с цел да ги реализираме. Мисля, че можем да победим всеки тим от елита, без значение вкъщи или като посетители. Имаме нужния потенциал”, продължи Мехди.

Запитан по какъв начин минава един ден от подготвителния интервал в Турция, Мехди сподели:

“Еднообразно като стратегия, само че пък тренировките са разнородни и забавни. Не мисля, че в тима има футболист, който отива на занятие с отвращение. Всички желаеме да се подготвим добре, имаме всички условия – база с хубави терени, положителни треньори, добра храна...остава ни да мислим единствено за футбол. Свободното ни време е след вечеря. Тогава се събираме в някоя стая и играем FIFA Playstation. Към 22 часа обаче си лягаме, тъй като имамe потребност от отмора след тежкия подготвителен ден. Ако би трябвало да съм почтен, започнах да привиквам с Варна и към този момент ми липсва. Харесвам този град, има доста хубави момичета”, приключи с усмивка Мехди Букаси.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР