Полузащитникът на Челси Жоржиньо потвърди, че ще „намрази” Маурицио Сари

...
Полузащитникът на Челси Жоржиньо потвърди, че ще „намрази” Маурицио Сари
Коментари Харесай

Жоржиньо срина италианския футбол и предупреди Сари за Юве

Полузащитникът на Челси Жоржиньо удостовери, че ще „ намрази” Маурицио Сари и го предизвести да усети омразата от тифозите на Наполи, в случай че се причисли към Ювентус. Опитният експерт се чака да поеме „ бианконерите”, които са без треньор след напускането на Масимилиано Алегри. Жоржиньо дебаркира на „ Стамфорд Бридж” персонално по настояването на Сари, откакто двамата работиха дружно и в Неапол. Същевременно роденият в Бразилия футболист показа, че разликата сред Висшата лига на Англия и футболът в италианската Серия "А " е прекомерно огромна и точно по тази причина отборите от Ботуша имат съществени проблеми в Шампионската лига.

„ Сари свърши чудесна работа в Челси”, разяснява Жоржиньо на конференция на италианския народен тим преди Лигата на нациите.

„ Имаше много рецензии, само че свършихме оптималното. Завършихме трети, а най-после спечелихме и трофея в Лига Европа. Същевременно играхме и на край в Купата на Лигата. Смятам, че това беше превъзходен сезон за нас и ще се дразня, в случай че Сари ни напусне. Феновете на Наполи още го помнят с положително, тъй че ще е обикновено, в случай че полудеят на вероятно негово прекосяване в Ювентус”, продължи №5 в Челси и национал на Италия.

„ Феновете на юг са буйни и дават всичко от себе си. Това ще се одобри като изменничество, само че ще забележим какво ще стане. Критиките към Челси са подбудени от футболната просвета в Англия. Хората не обичат да гледат футболисти като мен да играят пред защитната линия”, подчертава още халфът на лондончани.

„ Играта на Острова ме принуди да я „ чета” по-добре. С времето потвърдих на хората, че бъркат за мен, защото първоначално и аз бях освиркван. Интензитетът в лигата е доста по-голям, а тимовете не се опасяват да нападат. Това е повода за какво работя толкоз доста в предпазен проект, в сравнение с в Италия. Мачовете са по-отворени. В Серия А това липсва, а някой подготвени отиват „ победени” преди старта на даден мач, невярвайки, че могат да го спечелят”, проучва още Жоржиньо.

„ Това съгласно мен е и повода за какво италианските клубове срещат компликации в Шампионската лига. В Челси работя с доста положителни футболисти, с които се подобряваме ежедневно”.

27-годишният футболист поздрави някогашния си клуб – Верона, за промоцията в Серия А и гледа към мача на Италия против Гърция от квалификациите на EURO 2020 идната събота. „ Невъзможно е Италия да не ми липсва. Обичам страната и желая да пребивавам тук още веднъж някой ден. Щастлив съм за Верона, тъй като тимът заслужава да играе в огромните мачове”.

„ Срещу Гърция чакам сложен мач, тъй като те имат положителни дрибльори, а ние ще би трябвало да ги спрем с доста бягане. Отиваме там пъкъл спечелим, защото успеха в тази аудиенция е доста важна”, разяснява още Жоржиньо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР