Полузащитникът Хесус Корона няма да може да играе за националния

...
Полузащитникът Хесус Корона няма да може да играе за националния
Коментари Харесай

Удар за Мексико преди Мондиал 2022

Полузащитникът Хесус Корона няма да може да играе за националния тим на Мексико на идното след по-малко от месец международно състезание по футбол. Това заяви наставникът на клубния му тим Севиля Хорхе Сампаоли.

29-годишният Корона, който има 10 гола в 71 мача за ацтеките, счупи левия си гален по време на подготовка през август. Той претърпя интервенция с вярата, че ще се оправи за най-големия футболен конгрес, само че това няма да се случи.

Въпреки това Корона бе включен в разширения лист от 31 души на старши треньора на мексиканците Херардо Мартино, само че съгласно Сампаоли присъединяване му на форума в Катар е невероятно.

" Хесус напредва ден след ден, само че той ще може да тренира чак на 1 или 2 декември ", сподели Сампаоли.

" Просто не виждам по какъв начин ще може да взе участие на международното състезание по данните, които имам от докторите ни. Той се възвръща добре, само че травмата му беше доста сериозна и всяко връщане на терена по-скоро от нужното основава голям риск за здравето му. Все отново решението му дали може да играе е негово в последна сметка ", сподели още Сампаоли.

Мексико ще разгласи финалния си състав от 26 играчи на 14 ноември, което е с към три седмици преди прогнозната дата за завръщането на Корона.

Световното състезание по футбол в Катар стартира на 20 ноември, а първият мач на мексиканците е на 22-ри против Полша. В група " С " отборът ще срещне още Аржентина и Саудитска Арабия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР