Полузащитникът Джак Корк е претърпял успешна операция на глезена и

...
Полузащитникът Джак Корк е претърпял успешна операция на глезена и
Коментари Харесай

Операцията на Джак Корк е преминала успешно

Полузащитникът Джак Корк е претърпял сполучлива интервенция на глезена и се чака да се възвърне за началото на идващия сезон. Това заяви мениджърът на Бърнли Шон Дайч преди семейството на Уулвърхамптън в сряда. 31-годишният Корк, който записа 105 мача във Висшата лига в последните три сезона, получи травмата при триумфа с 1:0 над Кристъл Палас в края на юни.

" Операцията на Корки не бе тежка. Ние сме удовлетворени от това, че тя мина по проект. Нямаше по какъв начин да се размине с нея и положителната вест е, че всичко с него е ОК. Очаквано, той ще отсъства в идващите мачове, само че се надяваме, че можем да разчитаме на него при започване на идващия сезон. Точно по кое време обаче към момента не мога да кажа ", съобщи Дайч.

" Promising " fitness news on Chris Wood and Johann Berg Gudmundsson...but Matt Lowton, Jack Cork, Ashley Barnes & Ben Mee " now have every chance of being fit for next season " #Burnley manager Sean Dyche#twitterclarets / #bbcfootball / #bbclancssport pic.twitter.com/zoP00z59pK
— BBC Lancashire Sport (@BBCLancsSport) July 14, 2020
Мениджърът на Бърнли добави, че за мача с Уулвърхамптън ще разчита на същата група от играчи, на която заложи и в дуела с Ливърпул на " Анфийлд ", приключил 1:1.

" Огромно отлично за играчите, които преодоляват травмите и трудностите. Малко мачове могат да бъдат по-трудни от този с Ливърпул, само че цялостен сезон ние демонстрираме какъв брой устойчиви сме душевен ", сподели още Шон Дайш.

Три кръга преди края на сезона във Висшата лига Бърнли заема 10-о място в класирането с 50 точки и има действителни шансове за класиране в Лига Европа, като в последните си 13 мача тимът има и единствено една загуба.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР