Полупроводниковият диск Sabrent Rocket X5 Gen5 е най-бързият към момента(снимка:

...
Полупроводниковият диск Sabrent Rocket X5 Gen5 е най-бързият към момента(снимка:
Коментари Харесай

SSD достигна скорост на четене над 12 000 MB/s


Полупроводниковият диск Sabrent Rocket X5 Gen5 е най-бързият все още
(снимка: Sabrent)

Производителите на SSD устройства дават обещание да модели с интерфейс PCIe 5.0 и скорости на четене до 14 000 MB/s (мегабайта в секунда ), само че множеството дискове от тази категория доближават единствено 10 000 MB/s. Сега обаче компанията Sabrent заяви за PCIe 5.0 NVMe SSD, кадърен да чете и записва данни със скорости над 12 000 MB/s.

Sabrent работи в тясно съдействие с Phison, разработчик на контролери за SSD, в плана за новите си устройства Sabrent Rocket X5 Gen5. Производителят неотдавна удостовери, че на сегашния стадий на разработка новият SSD е преодолял бариерата от 12 GB/s при четене на данни. Устройството показва скорост от 12 390,8 MB/s в бенчмарка CrystalDiskMark.

В същото време скоростта на запис на носителя доближава съвсем 12 GB/s – резултатът в бенчмарк теста е 11 844,78 MB/s. И двете достижения са доста впечатляващи, само че към момента надалеч от авансово обещаната скорост от 14 000 MB/s.

Резултати от теста на Sabrent Rocket X5 Gen5 с бенчмарка CrystalDiskMark
(източник: Sabrent)

„ Фокусирани сме върху подобряването на тези индикатори, доколкото е допустимо ”, разяснява експерт от Sabrent, представен в обява на TownTweak за новото SSD устройство.

Sabrent създава едни от най-бързите SSD дискове на пазара. Следователно изказванията на компанията, че може да изтръгне още повече скорост от PCIe 5.0 SSD, не подлежат на подозрение.
още по темата
Всъщност, сега главният проблем е пропускателната дарба на паметта: точно заради нейната дребнавост, към този момент е просто нереалистично SSD-тата да доближат обещаните 14 GB/s.

Що се отнася до самите дискове Sabrent Rocket X5 Gen5, тяхната разработка към момента не е приключена. Компанията към този момент не се ангажира да със период за стартиране на новите устройства на пазара.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР