Полуостров Сон Тра е полегнал лежерно във водите на Южнокитайско

...
Полуостров Сон Тра е полегнал лежерно във водите на Южнокитайско
Коментари Харесай

Сон Тра: най-невероятният полуостров в света

Полуостров Сон Тра е легнал безгрижно във водите на Южнокитайско море, вперил взор във виетнамския курорт Дананг.

Известно и като Маймунската планина, това необикновено място ще ви предложи както естествени чудеса и удивителни гледки, по този начин и допир до локалните вярвания и просвета.

Какво да видите?

Първата ви спирка, когато се отправите от Дананг към Сон Тра, би трябвало да е рибарското населено място в подножието на планината. Местните риболовци доставят множеството от морските блага и риба за заведенията за хранене в курорта.

Те са съхранили риболовните обичаи от предишното, на които можете да се насладите, в случай че дойдете в региона рано сутринта, когато мъжете се готвят за срещата си с морето.

След селището ви чака пагодата Linh Ung. Тя е най-голямата в Централен Виетнам, а в двора й се намира статуята Lady Buddha.

Това величествено произведение на изкуството, което свети под слънцето с белотата си, е бранителят на локалните от бурите и неприятното време. Смята се, че откогато е издигната, в региона не е вилняла нито една по-силна стихия.

Това е и най-голямата скулптура на Буда във Виетнам. Снагата й може да се забележи от цялото крайбрежие. И в това няма нищо чудно - тя е с височината на 17-етажна постройка, издигаща се на 67 метра.

Следващата ви спирка на Сон Тра би трябвало да е Giant Banyan Tree. Смята се, че то е на повече от 1000 години, а корените и стволът му са цяла обособена гора, сами по себе си.

След като се насладите на дървото, е време да се отправите към Пасажа на маймуните, където ви чакат невероятни срещи. Това е домът на маймуните от типа червенокрак лангур - заплашен тип, от който в региона са оживели единствено към 1300 ексземпляра.

И макар че са срамежливи, маймуните постоянно дават опция на туристите да видят удивителните им светложълти лица, червени крайници и сиви телца. Районът, който е народен парк, приютява 1000 типа растения, 116 разнообразни птици и повече от 370 други животни. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР