Полулегалният Съюз на българските журналисти се превърна в източник на

Полулегалният Съюз на българските журналисти се превърна в източник на ...

СБЖ източник на клевети за Пеевски.Полулегалният Съюз на българските журналисти се превърна в източник на фалшиви новини. Славната някога организация, която обаче в наши дни е пълна с пенсионери и няма почти никакво представителство в гилдията, разпространи становище по повод законопроекта за прозрачност в медиите на депутата и издател на "Монитор" и "Телеграф" Делян Пеевски и колегите му от ДПС Йордан Цонев, Велислава Кръстева и Хамид Хамид, пише "Монитор".

То е изпълнено с безпочвени и крайни епитети напълно в стила на комунистическата пропаганда по време на която са творили и по-голямата част от авторите му.

„Безсмислен законопроект, тъй като не показва ролята на властта при разпределянето на държавни и европейски средства за контролираните от нея медии, продължава да крие непазарното им кредитиране през банки, оставя на тъмно намесата на управляващите в рекламния пазар и разпространението на печата.“ Опорната точка за „непазарно кредитиране през банки“ може да е била валидна по време на тоталитаризма, но в условията на пазарна икономика е основен бизнес модел във всеки сектор на икономиката. 

Целия материал четете в "Монитор".
 

Източник: blitz.bg