Полуфиналистът от US Open Григор Димитров изигра поредния си твърде

...
Полуфиналистът от US Open Григор Димитров изигра поредния си твърде
Коментари Харесай

Григор Димитров пак може да изпадне от Топ 30 в света

Полуфиналистът от US Open Григор Димитров изигра следващия си прекомерно неуверен мач и отпадна още на старта на Откритото състезание на Китай по тенис в Пекин. В I кръг на шампионата от категория " АТР 500 " през вчерашния ден първата ракета на България (№26 в света) отстъпи пред Андрей Рубльов (Рус) с 2:6, 5:7 за малко повече от час.

28-годишният хасковлия на процедура стартира дуела без първи сервис, като в първия сет съумя да вкара в полето единствено 9 от 27 изпълнени начални удара (33%). Това докара до 4 двойни неточности на Григор и два пробива в интерес на руснака. Втората част стартира с нов пробив на Рубльов, който затвърди и усили преднината си до 3:1. Димитров съумя да върне брейка, само че позитивният интервал в играта на някогашния №3 в света търпя прекомерно малко. 21-годишният руснак осъществя нов пробив и затвори мача след 1:15 ч. игра на корт " Дайъмънд ".

Макар че стабилизира подаването си във II сет, Димитров завърши дуела с едвам 51% вкаран първи сервис (30 от 59) и реализирани 7 аса при 5 двойни неточности. Така българинът не можа да отбрани 45 т. от актива си, извоювани преди година с класиране за II кръг в Пекин, и все още отстъпва на 27-о място в международната класация.

До края на седмицата обаче Григор може още веднъж да изпадне от Топ 30, защото късмет да го задминат имат най-малко петима разнообразни тенисисти, участващи както на шампионата в Пекин, по този начин и на този в Токио (Яп). Сред тях е и самият Рубльов (№35 в света), който към този момент се придвижва с две места нагоре до 33-та позиция. Във II кръг руснакът ще се изправи против поставения под №6 Фабио Фонини (Ит) или Михаил Кукушкин (Каз), които би трябвало да изиграят своя мач на старта на главната скица през днешния ден.

Също през днешния ден на корта в Пекин би трябвало да излезе някогашният №1 в света Анди Мъри (Вбр), който в I кръг среща №8 в схемата Матео Беретини (Ит).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР