Полуфиналистът на US Open от 2012 година Томаш Бердих отпадна

...
Полуфиналистът на US Open от 2012 година Томаш Бердих отпадна
Коментари Харесай

Медведев даде само седем гейма на индиец, 18-годишен изхвърли Бердих

Полуфиналистът на US Open от 2012 година Томаш Бердих отпадна рано-рано в тазгодишното издание на конкуренцията. Опитният чех загуби с 1:6, 6:2, 4:6, 4:6 от 18-годишния американец Дженсън Бруксби, за който това е първа победа в главната скица на шампионат от “Големия шлем”.

Бердих, който изпадна от топ 100 на класацията на АТР поради травми, беше покрай това да се откаже от мача, тъй като още веднъж почувства болки в бедрото.

Представителят на домакините Райли Опелка също продължава напред след триумф с 6:3, 6:4, 6:7 (6), 6:3 над 11-ия подложен Фабио Фонини.

Американецът, заемащ рекордното в кариерата си 42-ро място в международната класация, сервира за продобиване на мача при 6:5 в третата част, само че италианецът направи пробив и по-късно завоюва тайбрека.

Силното показване на Опелка в четвъртия сет му обезпечи първата победа в мач от главната скица на US Open.

Най-горещото име в Тура сега Даниил Медведев от Русия нямаше проблеми на старта против индиеца Праджнеш Гунесваран и след 6:4, 6:1, 6:2 също се класира за втория кръг в Ню Йорк.

Това е 45-ата победа на международния №5 през този сезон. През август фурията Медведев игра три следващи финала, спечелвайки купата на “Мастърс”-а в Синсинати. Другите два бяха във Вашингтон и на “Роджърс Къп” в Монреал.

“Ако желая да не преставам да спечелвам, би трябвало да остана пресен. Взех си няколко дни отмора преди да дойда в Ню Йорк. Мисля, че съм в 100-процентова форма”, разяснява Мадведев след следващия си триумф.

В сряда руснакът ще се опита да изравни най-хубавото си класиране на “Флашинг Медоус”, като негов противник ще бъде Хуго Делиен, с който Даниил не е играл досега.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР