Получилото широк отзвук дело на Меган Маркъл срещу британска издателска

...
Получилото широк отзвук дело на Меган Маркъл срещу британска издателска
Коментари Харесай

Меган Маркъл е пред срив, отива в съда

Получилото необятен отзив дело на Меган Маркъл против английска издателска група за накърняване на неприкосновеността и авторските й права се връща в съда във Лондон през днешния ден, съобщи Франс прес.

Меган, която дружно със брачна половинка си принц Хари води обществена война с някои медии, съди издателите на "Мейл он сънди ", "Дейли мейл " и "МейлОнлайн ".

Бившата актриса твърди, че издателите от "Асошиейтед нюзпейпърс " са уязвили неприкосновеността на персоналния й живот и са нарушили правата й за отбрана на данните и авторските й права, като са разгласили фрагменти от писмо до отчуждения й татко Томас Маркъл, датиращо от август 2018 година

Съдия Марк Уорби почете отправеното по-рано искане на Меган за отсрочване на процеса. Правният й екип изиска "съкратено правосъдно решение ", което съгласно закона разрешава делото да бъде позволено без истински правосъден развой.

Ако след двудневното разглеждане на настояването арбитър Уорби се произнесе в интерес на Меган Маркъл, казусът ще завърши без право на обжалване. Ако загуби обаче, евентуално ще би трябвало да се изправи против отчуждения си татко, с цел да дадат показания.

Уорби се произнесе против кралската персона на предварителното чуване предходната година, зачерквайки детайли от желае.

Меган Маркъл твърди, че репортерите са работили "нечестно и недобросъвестно " и "умишлено са разровили и разпалили спор " сред нея и татко й. Според херцогинята на Съсекс те имат "очевиден дневен ред за издание на натрапчиви или обидни истории ", които "имат за цел да я изобразят във подправена и нанасяща щета светлина ".

"Асошиейтед нюзпейпърс " на собствен ред настояват, че Меган Маркъл е желала да употребява въпросното писмо "като част от медийна тактика ", както й че е разкрила детайлности към него на създателите на биографичната книга "Да намериш свободата ", с цел да показват нейната версия за събитията в по-благоприятна светлина.

Меган Маркъл и принц Хари отхвърлят, че имат присъединяване в публикуването на книгата.

Херцозите на Съсекс понастоящем живеят със сина си Арчи в Съединени американски щати, където учредиха благотворителна фондация.

Адвокатите на Меган Маркъл, брачната половинка на английския принц Хари, желаеха от съда да се произнесе без развой в нейна изгода за накърняване на неприкосновеността на персоналния й живот по делото, което тя води против таблоид, оповестиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Аргументът на юристите е, че издателят няма вероятности да завоюва.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР