Получила името си заради цивилизационното значение на сплавта от мед

...
Получила името си заради цивилизационното значение на сплавта от мед
Коментари Харесай

Историята предупреждава: изменението на климата може би е сринало не една цивилизаця

Получила името си поради цивилизационното значение на сплавта от мед и калай, Бронзовата ера е времето на египетските пирамиди, първите писмености и първите прояви на световна търговия. Но великите империи от това време, простирали се стотици, даже хиляди години от Средиземноморието до сегашен Афганистан - Египет, Вавилон, Шумер, Минойското, Микенското и Хетското царство изведнаж изчезват единствено за няколко десетилетия.

Учените от години яростно търсят аргументите, като обясненията варират от суша и апетит до война и заболявания. Една изключително забавна доктрина включва появяването на група мистериозни нашественици, известни единствено като „ морските хора “. Броят се на пръсти артефактите, които разказват в детайли по какъв начин тези морски нации са почнали да плячкосват района към XII век прочие Хр., изравнявайки със земята някои огромни градове.

Сега група учени имат вяра, че са разкрили най-малко едно парче от пъзела, кодирано в пръстените на антична хвойнова дървесина. Оказва се, че една от тези антични цивилизации - могъщите хети - е била...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР