„Получихме предложение за основа на националния ни проект за единение

...
„Получихме предложение за основа на националния ни проект за единение
Коментари Харесай

Нинова ще вкарва заветите на Левски във Визия за България

„ Получихме предложение за основа на националния ни план за единство „ Визия за България” да вземем заветите на Васил Левски, които са морална Конституция за всеки българин. Приемаме ги на драго сърце и се обръщаме към всички българи - да търсим единство върху тях. Те са настоящи и през днешния ден, и вечно - и заветът за „ чиста и свята република”, и за „ тъждество с другите европейски народи”. Беше ни обещано копие на тефтерчето на Левски”.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, след среща с управленията на Общобългарския комитет "Васил Левски ", Фондация "Васил Левски " и Патриотично общество "3 март " по отношение на публичното разискване на плана "Визия за България ", оповестиха от пресцентъра на социалистите. Тя добави, че след тази среща, Българска социалистическа партия остава отворена и за последващи такива, когато Визията добие финален тип към края на декември. „ Получихме съответни хрумвания по доста секторни политики, в региона на образованието и науката, сигурността, стопанска система и приходи. Имаме и оферти за законодателни начинания. Предложенията ще бъдат взети предвид”, сподели още водачът на Българска социалистическа партия. Тя посочи, че са били сложени съществени акценти върху тематики, които са надпартийни и за които да се търси национално съгласие- като демографска политика, национална сигурност, българско произвеждане, обучение.

„ Не единствено е вмешателство, а е и парадокс. Антипазарно и антиевропейско поведение”. С тези думи водачът на левицата Корнелия Нинова разяснява въпрос, обвързван с опита на земеделския министър да убеди огромните търговски вериги да продават самун без облага, с цел да се компенсира скокът в цената му. „ Държавата има други механизми да повлияе върху цената на насъщния- да вземем за пример да алармира Комисията за защита на конкуренцията, която да наблюдава на пазарен и легален принцип за договореностите сред производителите и комерсиалните вериги. Там биха открили, че се ползват непазарни механизми и напън на огромните върху дребните производители. Натискани са да продават продукцията си под себестойност. От 1 лев за самун, 35 стотинки се заплащат на производителя, 45 прибира веригата и 20 стотинки отиват като Данък добавена стойност за държавата”, уточни Нинова. Тя напомни, че Българска социалистическа партия предложи да се смъкна Данък добавена стойност на хляба и храните- процедура, която се ползва в цяла Европа. Само у нас и в Дания няма понижен Данък добавена стойност на хляба. „ Да поставиш страната на колене, да молят пет вериги да спасят народа от високата цена на хляба, е оскърбление на България и завършек на държавността и институциите ", уверена е Нинова. Тя изясни, че бюджетът няма да бъде ощетен, в случай че бъде изсветлено протичащото се в бранша. Освен това, в случай, че страната има остатък от над 1 милиард, той може да компенсира по-малкия доход в бюджета.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР