Получихме потвърждение, че Варна е избрана за Европейски град на

...
Получихме потвърждение, че Варна е избрана за Европейски град на
Коментари Харесай

Варна бе избрана за Европейски град на спорта 2019 


„ Получихме удостоверение, че Варна е определена за Европейски град на спорта през 2019 година. Титлата ще ни бъде връчено публично на 4-ти декември в Брюксел. Втората добра вест е, че следващата година още веднъж ще бъдем столица на ветрилата – Международната ветроходна регата „Толшипс“ ще започва от Варна “. Това заяви пред публицисти кметът Иван Портних.

Миналата седмица Варна бе посетена от специалисти от Асоциацията на европейските столици и градове на спорта (ACES EUROPE ), които оцениха кандидатурата ни за Европейски град на спорта с 84,5 точки от 100 вероятни. Делегацията, водена от Хуго Алонсо – общоприет секретар на ACES, дружно с останалите членове – Лукас Ворел, Виченцо Лупатели, Франсоа Ноел и Анатоли Илиев, обиколиха разнообразни спортни уреди във Варна, след което изгледаха специфичната презентация, представяща опциите и целите на града в региона на спорта и дейния метод на живот. На финала на срещата Хуго Алонсо разгласи, че той и сътрудниците му са останали очаровани от видяното във Варна.

Преди ден бе получено публично писмо от ACES EUROPE до Община Варна, в което се споделя: „ Поздравления за премията! Вашият град в действителност е добър образец за спорт във всички области, свързани със здравето, интеграцията, образованието и уважението, които са главните цели на ACES EUROPE“.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР