Получихме лични заплахи заради протеста си, някои от тях бяха

...
Получихме лични заплахи заради протеста си, някои от тях бяха
Коментари Харесай

Майките: Получихме лични заплахи, ще продължим с протестите

Получихме персонални закани поради митинга си, някои от тях бяха изпратени на телефоните ни - че ще ни изринат и така нататък. Въпреки оставката на вицепремиера Валери Симеонов, митингът ни ще продължи, до момента в който тя не бъде призната от Народното събрание (бел. ред - оставката значи, че Симеонов би трябвало да стане депутат). Това оповестиха две от майките на деца с увреждания и част от самодейността " Системата ни убива " - Мая Стоицева и Валентина Ташкова в изявление за bTV.
Те към момента упорстват да се изпълнят настояванията им за промени, които да облекчат живота на децата им.
" Всички се радвахме на новината за оставката, само че ми се желае да върнем фокуса, а той е промени в системата за хората с увреждания ", сподели Мая Стоицева.
Според Мая Стоицева оставката на Валери Симеонов се е забавила. " Когато някой политик го обиди по този метод, ще протестираме в негова поддръжка ", безапелационна беше тя.
" От първия ден на митинга споделяме, че този език е недопустим за обществото имаше и други изявления на хора от НФСБ ", добави и Валентина Ташкова, визирайки случилото се с депутата Петър Петров.
След снощната оставка това беше победа за цялото общество, сподели Валентина. Показахме, че един обективен цивилен митинг може да победи, сподели тя.
" Протестираме 26 дни за оставката на Валери Симеонов, само че години наред протестираме за промяна, държавното управление се ангажира с съответни неща и желаеме те да бъдат изпълнени. Този митинг няма да спре, това е идея която продължава ", означи Мая Стоицева.
В същото време вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов съобщи пред Нова телевизия, че държавното управление е устойчиво и ще извърши своята управническа стратегия макар оставката.
Двамата с Валери Симеонов са имали среща през вчерашния ден в 16:00 часа, на която е разисквано решението на Симеонов. От думите на Каракачанов стана ясно, че преди този момент водачът на НФСБ е свикал заседание на депутатите и управлението на партията, с цел да обсъдят създалата се обстановка. Решението за оставката е било взето тогава, а по-късно е бил осведомен и министър председателят Бойко Борисов. И Каракачанов отхвърли Борисов да е оказвал напън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР