Получихме хуманитарна помощ от Турския червен полумесец на стойност около

...
Получихме хуманитарна помощ от Турския червен полумесец на стойност около
Коментари Харесай

БЧК с хуманитарна помощ от Турския червен полумесец за 300 000 евро, създават съвместен бедствен резерв

Получихме филантропична помощ от Турския червен полумесец на стойност към 300 000 - 350 000 евро, сътворяваме взаимен катастрофален запас. Това сподели ръководителят на Български червен кръст (БЧК) Христо Григоров.
„ Днес с управлението на Турския червен полумесец, в лицето на неговия ръководител доктор Керем Кънък, открихме централно хранилище, което ще бъде употребявано при бедствия, повреди, произшествия в целия Балкански полуостров “, разяснява Григоров. Той посочи, че от страна на Турския червен полумесец е получена филантропична помощ на стойност към 300 000 - 350 000 евро.
„ Това е началото. Правим сериозен разбор за нещата, които ще бъдат нужни в допълнение. Стоката се ескортира в нашия централен склад. Става дума за всичко належащо за оказване на първа помощ - палатки, радиатори, вълнени одеала, хигиенични и санитарни пакети, дезинфекционни средства, кухненско съоръжение и други Този запас е за към 3000 души. Това е първият стадий. Вторият стадий планува Националната складова база на Българския червен кръст (БЧК) в село Долни Лозен да бъде употребена като балкански център за продан на информация, подготовка и опит при бедствия, повреди и произшествия сред балканските страни “, разяснява Христо Григоров. Той посочи, че стоките в този централен склад, огромна част от които към този момент са пристигнали ще бъдат на наше разположение.
„ Не дай си Боже да се случи нещо в България, ще имаме опция да предоставим тези артикули на държавните институциите за превъзмогване на бедствията. По този метод се усилва опцията за една бърза действеност, тъй като тази стока е налична и за нула време може да се помогне. България става балкански център, което ще даде опция за издигане на престижа ни и за струпване на още опит при продан с другите национални сдружения на балканския полуостров “, съобщи Христо Григоров, представен от Фокус.
По думите му складът, който ще бъде изработен, ще даде опция за дейно подкрепяме на потърпевши хора и то освен в България. Григоров посочи, че България се трансформира в център за бедствена подготвеност на Балканския полуостров. „ Не единствено във връзка с този склад, а и като база за образование на фрагменти и продан на информация “, разясни Григоров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР