Получихме едно разумно решение да не бързаме толкова с гласуването

...
Получихме едно разумно решение да не бързаме толкова с гласуването
Коментари Харесай

Симеонов посече и Слави, отсече, че референдумът му е...

Получихме едно рационално решение да не бързаме толкоз с гласуването на законопроекта за бюджета. Ясни са позициите на необятен кръг анализатори, че дотация от 1 лев би ликвидирало многопартийната система в България. Такова решение би обслужило главно две партии - ГЕРБ и Движение за права и свободи. В случай, че решението бъде ободрено, локалните избори ще бъдат извоювани от тези две партии, а това не е заслужено. Това сподели вицепремиерът и водач на НФСБ Валери Симеонов в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия.

Според него, дотацията от 1 лев на глас е прекомерно рисковано. „ Това работи главно за тези, които са се докопали до кранчета, от които източват публични поръчки. Решението ни да гласуваме намаляването на дотацията е кардинално. Политическите партии могат да реализират до допирни точки, стига да имат предпочитание за това. Чухме доста смислени позиции “, акцентира вицепремиерът.

„ Не можем да прескачаме цивилизационни стадии от историята. Не можем да прескочим 200 години народна власт и да използван американския модел на финансиране на партиите. Няма да има компания, която да направи подаяние на опозиционна партия, тъй като ще я скъсат от инспекции. За страдание към момента държавната администрация се употребява за репресии против бизнеса. На мен персонално са ми правили такива инспекции. Това е парализиране на активността на компанията “, показа Валери Симеонов.

„ Не сме на една позиция с Движение за права и свободи по този въпрос, тъй като тяхното държание е непоследователно и непредвидимо. Предложението за 1 лв. дотация пристигна от един противозаконен, малоумен и недомислен референдум. Благодарение на това, че беше единен с президентските избори. Този човек, който го предложи, не може да бъде модел за държание. Колегите от ГЕРБ схванаха, че могат да извлекат изгода от това по това предложение. По този метод била ликвидирали всички дребни партии още на идващите избори “, предизвести Симеонов.

„ Не сме криели нашите разлики в обединението. Така е направено съдружното съглашение, че всеки може да показва своето мнение и да се аргументира. Трябва да помислим по какъв начин да осъществим поетите задължения към гласоподавателите, а не да сложим нови “, сподели Симеонов, визирайки програмата за интеграция на ромите, препоръчана от Вътрешна македонска революционна организация.

Според него има нереалистични ограничения в нея. Той даде за образец събарянето на противозаконните постройки и предвижда всеобщо преселение към огромните градове и заселването на роми под мостове. „ Това би трябвало да се направи етапно и рационално. Иначе сме съгласни, че това е проблем, отлаган от 30 години, само че би трябвало да се прави не с политически средства и в интерес на една политическа мощ “, разяснява воцепремиерът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР