Получихме доста противоречива информация относно какъв е режимът за преминаване,

...
Получихме доста противоречива информация относно какъв е режимът за преминаване,
Коментари Харесай

Посланикът ни в Скопие за спряното дарение от книги: Това беше седемчасова драма на границата

Получихме много спорна информация по отношение на какъв е режимът за прекосяване, в това число че книгите би трябвало да минат някаква цензура и по тази причина поискахме изясняване на точната процедура за прекосяването им през общата ни граница. Книгите са били върнати в България. Това разяснява посланикът на България в Северна Македония Ангел Ангелов по Българска национална телевизия по отношение на случая с подаяние на книги, което не стигна до българския културен институт в Република Северна Македония.

„ Това е една благородна самодейност на Виктор Стефанов, която би трябвало да се поддържа. Това, което се случи, беше една седемчасова драма на границата “, сподели Ангелов.

Относно това, че Международният институт за близкоизточни балкански проучвания разгласява съмнителни разбори и думи във връзка с България, както и че на института се заплаща по формален път, той отговори, че това е неправителствена организация, която разгласява „ една меко казано ненаучна публикация с обиди главно към България, а главният проблем е разкритието, че този институт и негови сътрудници са били съветници на първия кабинет на премиера Зоран Заев “.

„ Днес има публична информация от държавното управление на районен съд Македония, това, което те споделят е, че те са били, правилно е, само че сега не са и това няма общо с двустранните връзки с България. Правителството се разграничи от тези позиции, само че самият факт, че са били съветници, основава разнообразни въпроси, които се нуждаят от явен отговор “, добави още посланикът ни в районен съд Македония.

Относно абсурда с представителят на Скопие в „ Евровизия “ Васил Гарванлиев, който понесе негативи от това, че има българско поданство, Ангелов разяснява: „ Сезирахме всички вероятни институции за този случай, към този момент наподобява, че той ще бъде представител на районен съд Македония на „ Евровизия “.

Посланик Ангелов добави, че за идните избори на 4 април в районен съд Македония има пет секции отвън генералното консулство, които са формирани от българските сдружения в Щит, Струмица и Охрид. „ Надяваме се, че гласуването ще мине по ноти, и несъмнено, би трябвало да се съблюдават епидемиологичните условия ", сподели той.

„ Позитивната вест за подписания контракт сред Българска национална телевизия и македонската телевизия като че ли си остана в историята, а точно тъкмо такива дребни стъпки ще ни оказват помощ с преодоляването на тази медийна злонамерена акция против нас “, - означи още посланикът ни в районен съд Македония.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР