Получих много сигнали от хора, които получават помощ по програмата

...
Получих много сигнали от хора, които получават помощ по програмата
Коментари Харесай

Бирници прибират парите, отпуснати на хората заради кризата

Получих доста сигнали от хора, които получават помощ по програмата „ Запази ме “ и те споделят, че парите не доближават до тях, защото частни правосъдни реализатори им ги лишават. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ омбудсманът Диана Ковачева.

„ В момента тези пари са дадени за издръжката им, само че като влязат по сметката, автоматизирано се изпращат от банките до правосъдните реализатори, с цел да бъдат погасени отговорностите им. Хората на процедура не могат да се устоят “, добави тя.

„ Неприемливо е, че едни пари, които се дават от държавното управление на хората, с цел да се устоят, да бъдат автоматизирано давани без тяхно единодушие за погасяване на отговорности. Предлагам в Закона за ограниченията, който сега е отворен в Бюджетната комисия и се преглежда от депутатите, да бъде включена възбрана за лишаване на парите по програмата „ Запази ме “, съобщи Ковачева.

Същото би трябвало да се направи и за лекарите на първа линия, които получават спомагателни 1000 лв., добави тя.

„ Чух за подобен проблем от ресторантьори. Разговаряхме с изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите и с ръководителят на Бюджетната комисия Менда Стоянова, с цел да бъде решен този въпрос. Този проблем ще отпадне незабавно, откакто Народното събрание се запознае с него “, сподели пък министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР