получи официално Нобеловата си награда за литература на церемония в

...
получи официално Нобеловата си награда за литература на церемония в
Коментари Харесай

Ани Арно почете велик философ в нобеловата си реч

получи публично Нобеловата си премия за литература на гала в Стокхолм, заяви Българска телеграфна агенция. В речта си 82-годишната френска писателка изрази благодарността си да бъде наградена и по този начин името й да бъде сложено до това на Албер Камю, който получава Нобелова премия през 1957 година

" Аз съм тук, 65 години по-късно, изпълнена с надълбоко възприятие на учудване и признателност ", сподели Ерно пред 2000 посетители в кметството в Стокхолм. " Удивена съм от мистерията на живота и рискования уединен блян към писането. Благодарна съм за това, че ми бе разрешено да се причисля към Камю и тези писатели - покойници и наши съвременници, на които се удивлявам. "

Ани Ерно е първата французойка, получила Нобелова премия за литература. Тя поздрави " тези, които не са тук, тези мъже и дами, които от време на време са намирали в книгите ми съображение да продължат да живеят, да се борят, да се гордеят. "

" Награждавайки моята работа, вие ми давате съображение да бъда още по-взискателна в проучването на действителността и в търсенето на истината ", сподели Ерно с трептящ глас от страст. Заедно с останалите носители на Нобелова премия, оповестени през октомври, писателката Ани Ерно получи наградата от шведския крал на обичайна гала в Стокхолм.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР