Получаването на заплащането, което смятате, че заслужавате, е важна част

...
Получаването на заплащането, което смятате, че заслужавате, е важна част
Коментари Харесай

Ето как да поискате увеличение на заплатата от шефа си

 Получаването на заплащането, което смятате, че заслужавате, е значима част от всяка работа, само че договарянето на покачване може да бъде както стресиращо, по този начин и неловко.

Ако смятате, че би трябвало да бъдете по-добре обезщетени, от вас зависи да дадете безапелационни причини за това. 

Правилното проучване може да ви помогне да влезете готови в диалог по тематиката, което ще усъвършенства възможностите ви да визиите съществено случая на вашия управител.

Ето и пет съвета, показани от CNN:

Намерете подобаващия миг

Преди да започнете диалог за повишение на заплатата, помислете за по-голямата картина и какво се случва на работното ви място.

Когато дадена компания има финансови усложнения или е в разгара на огромен преход, евентуално не е подобаващият миг да поискате покачване. Ако вашият началник се занимава с неща като съкращения или преструктуриране, ще е по-добре да изчакате, до момента в който нещата се успокоят малко.

" Може би в подобен миг е по-добре да покажете съпричастност, изграждайки основа за доверие ", сподели Оливия Ярас, създател на Salarycoaching.com. 

" Това би могло да сложи основата за договаряния след няколко месеца, което може да бъде по-благоприятно за вас ".

Напишете си домашното

Дали ще получите покачване или не, ще се дефинира от няколко разнообразни фактора. Някои ще бъдат отвън контрола ви, само че осъществяването на ваше авансово изследване ще усъвършенства възможностите ви.

Преди да влезете в диалог за покачване, би трябвало да ревизирате пулса на пазарната си стойност. Разберете по какъв начин настоящото ви възнаграждение се съпоставя с пазарната ви стойност, по какъв начин се представяте във връзка с вашите сътрудници и каква е философията за обезщетение на вашата компания.

Кариерните уеб сайтове са добра насочна точка за данните за заплатите на позиции, сходни на вашата.

Преглед на автобиографията ви и разглеждане на описанието на длъжността, за което сте били наети, също може да ви даде изясненост за работата ви и кариерното развиване. Вашите отговорности може да са се нараснали от деня, когато сте били наети, или може да сте придобили други умения.

" Ако сте придобили умения и квалификации, които имат значение за вашата позиция, по какъв начин ги правят оценка от вашата компания? Това са тип отметки в интерес на приемането на покачване ", сподели Ярас.

Разберете гледната точка на шефа си

След като се въоръжите с цялата информация, от която се нуждаете, може да сте готови за диалог всъщност. Но в този момент е моментът да разгледате достиженията си от позиция на вашия управител. Какви аргументи вероятно би имал шефът ви да каже " не “ на въпрос за покачване на заплатата? И по какъв начин да се обърнете към него/нея?

Разбирането за претекстовете на отсрещната страна и възможните запаси, които той/тя има, ще ви помогне. Един от методите за това е да помислите за 3-4 аргументи вашият управител вероятно да каже " не ".

" Ако смятате, че аргументите да получите отговор " не " в действителност са рационални, то тогава най-вероятно ще чуете " не ", казва Дебора Колб, създател на " Преговори на работното място: Превърнете дребните облаги в огромни облаги ". 

" Но когато предвидите какво ще се случи, ще сте готови да се справите с това. "

Запазете тематиката на професионално равнище

Вашите причини постоянно би трябвало да са рационални, тъй че избягвайте да включвате персонални причини. Влизането в персонални тематики при договаряния - като да вземем за пример, че би трябвало да изпратите децата си в университет или че сте разбрали, че сътрудника ви печели повече от вас, не е добра концепция.

Тези неща може да са повода да желаете покачване, само че те не са обвързани с работата ви. Нещо такова може да ви завоюва минимално покачване, само че няма да е добър резултат като цяло. Това, което би трябвало да извършите, е да покажете на шефа си по какъв начин сте съдействали за компанията.

Мислете дълготрайно

Преговорите за заплата не постоянно вървят по проект и би трябвало да сте подготвени да се справите с резултат, който не сте очаквали. Но приемането на отговор " не “ не би трябвало да се счита за проваляне и в случай че се справите с него по верния метод, може да се сложи основата за бъдещо покачване.

Може да сте разочаровани от неприятните вести, само че постоянно приключвайте диалога с позитивна нотка. Укрепването на концепцията, че сте разчувствани от продължение на работата си за компанията и разширение на приноса ви, може да резервира вратата отворена за предстоящ разговор.

" Трябва да гледате стратегически на това по какъв начин организирате тази полемика “, споделя Алекс Туверски, съосновател на Resume Deli, компания за кариерно развиване. " Не може да сте прекомерно взискателни или прекомерно настоятелни. Трябва да сте професионални, търпеливи и градивни ".

Това би могло да бъде и опция да попитате за противоположна връзка и да помислите какви умения можете да подобрите, с цел да имате повече шансове отсега нататък за нарастване на заплатата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР