Получаването на така нареченото бирено коремче е много по-характерно за

...
Получаването на така нареченото бирено коремче е много по-характерно за
Коментари Харесай

Бирата, биреното коремче и защо мъжете са склонни да напълняват в тази област

Получаването на по този начин нареченото бирено коремче е доста по-характерно за мъжете, в сравнение с за дамите, защото при двата пола мазнините са склонни да се струпват на разнообразни места по тялото. Напълняването при дамите е по-безопасно, защото мазнината се натрупва подкожно - по бедрата, дупето и ръцете, до момента в който при мъжете това се случва към вътрешните органи.

Има разнообразни аргументи, заради които бирата и алкохолът като цяло водят до образуването на бирено коремче. Една от тях е, че алкохолът е богат на калории самичък по себе си, отваря апетита и постоянно с него консумираме доста повече храна и то нездравословна, в сравнение с бихме приели, в случай че не пиехме. Колкото повече алкохол има в бирата, толкоз повече са и калориите в нея, а тя е и по-богата на калории от доста други типове алкохол. Не си даваме сметка за тези калории и не контролираме приема си на храна, до момента в който пием, с цел да предотвратим приема на ненужно количество калории.

Според някои изследвания, бирата потиска изгарянето на мазнините, защото черният дроб предпочитано се заема с разграждането на признатия алкохол, вместо с мазнините. Но резултатите от проучванията по този въпрос дават смесени сигнали и учените не са достигнали до консенсус.

Неясно остава и дали фитоестрогените, на които е богат хмелът, имат някаква роля за натрупването на мазнини в корема на мъжете. Фитоестрогените са растителни субстанции, които наподобяват на женския сексуален хормон естроген.

Мазнините към вътрешните органи или така наречен висцерални мазнини, са най-опасни, тъй като са метаболитно дейни и взаимодействат с хормоните, което може да промени функционалностите на тялото и да докара до болести като диабет вид 2, метаболитен синдром и даже рак.

Според едно изследване, изпиването на повече от три бири дневно покачва риска от струпване на мазнини в коремната област с 80%. Приемът на по-малко алкохол не е обвързван с подобен риск.

Повечето проучвания демонстрират, че хората, които пият доста бира са по-пълни като цяло и бирата не води до струпване на мазнини единствено в корема.

Мъжете са по-засегнати от казуса, защото потреблението на бира и алкохол при тях е 3 пъти по-голяма от тази при дамите и е известно, че алкохолът намалява равнището на тестостерон при мъжете, което води до натрупването на повече мастна тъкан, изключително по корема.

Най-добрият метод да се отървем от коремчето е посредством диета, ограничение на алкохола и физически извършения, изключително бягане, каране на колело, тенис и плуване. Клековете и коремните преси заздравяват мускулите на коремната стена, само че не водят до стопяване на мазнините. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР