Получаването на месечни социални помощи ще се обвърже с редовното

...
Получаването на месечни социални помощи ще се обвърже с редовното
Коментари Харесай

Получаването на социални помощи се обвързва с посещението на детска градина или училище

Получаването на месечни обществени помощи ще се обвърже с постоянното посещаване на детска градина или учебно заведение. Това плануват промени в Правилника за използване на Закона за обществено подкрепяне, които бяха утвърдени от държавното управление. Новите разпореждания са по отношение на признатите промени в законодателството, оповестиха от държавната пресслужба.

С признатите промени институциите ще получават информация и ще вършат нужната инспекция на обстоятелствата и събитията за разпределяне на помощта по длъжностен ред. Това ще облекчи административната тежест за жителите, които аплайват за обществено подкрепяне.

Във връзка с преустановяването на активността на Министерството на здравеопазването по издаването на позволения за лекуване в чужбина, закриването на "Фонд за лекуване на деца " и прекосяването на съответните действия към Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), считано от 1 април 2019 година се актуализира механизмът за подкрепяне на правоимащите лица за покриване на съответните дневни и квартирни разноски.

С смяната се продължава откритата дългогодишна процедура тези хора да получават съответната финансова помощ от страната, обвързвана с разрешаването на здравословен проблем - в тази ситуация към този момент от НЗОК и от Министерството на труда и обществената политика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР