Полуавтономните системи за управление, като Autopilot на Tesla и Super

...
Полуавтономните системи за управление, като Autopilot на Tesla и Super
Коментари Харесай

Кой е най-големият проблем на полуавтономните системи за управление?

Полуавтономните системи за ръководство, като Autopilot на Tesla и Super Cruise на Cadillac са предопределени да понижат напрежението при шофиране посредством автоматизиране на задания като ръководство, ускорение и прекъсване при избрани условия. Водачът обаче би трябвало да е подготвен да поеме ръководството във всеки един миг, което е проблем, споделя Мейър Къмингс, професор в Duke, която учи взаимоотношението сред хората и самостоятелните системи за шофиране, представена от Business Insider.

" Всяка взаимозависимост от човешката интервенция, когато става дума за сериозна обстановка, е черна точка за тази технология. Опасявам се, че тя в никакъв случай няма да бъде направена задоволително надеждна, с цел да бъде изцяло безвредна на пътя ", счита тя.

Според нея системи като Autopilot, Super Cruise, ProPilot Assist на Nissan и Pilot Assist на Volvo имат нереалистични упования по отношение на това какъв брой добре хората могат да се концентрират върху пътя, до момента в който не са заети с ръководството, и да реагират бързо, в случай че полуавтономната система се нуждае да трансферира контрола.



" Човекът не може да поддържа непрекъсната централизация върху пътя, изключително в скучни среди като автомагистралите, да вземем за пример. Очакването индивидът да може да се включи във всеки един миг съответно, макар че не е съсредоточен върху шофирането, е голям проблем ", безапелационна е тя.

Business Insider цитира интернет страницата на Tesla, която разказва методът на компанията към сигурността на транспортните средства и включва статистика за случаите с нейни коли със и без Autopilot.

" Вярваме, че неповторимата композиция от пасивна сигурност, дейна сигурност и автоматизирана помощ за лидера е от решаващо значение за сигурността освен на водачите и пасажерите на нашите транспортни средства, само че и на всички водачи на пътя ", се споделя в интернет страницата.

През четвъртото тримесечие на 2018 година Tesla разкриват, че е имало един случай на 2,91 милиона благи, когато е включена системата Autopilot, спрямо един случай на 1,58 милиона благи, без нея. Статистиката сочи също по този начин, че в Съединени американски щати се случва по една злополука на всеки 436 000 благи шофиране. Данните на автомобилния производител обаче не регистрират фактори като средите, в които автопилотът е употребен най-често, което несъмнено има отношение към цялостния резултат от разбора.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР