Полското управление за защита на конкуренцията и потребителите глоби руския

...
Полското управление за защита на конкуренцията и потребителите глоби руския
Коментари Харесай

Полша глоби с 57 млн. долара Газпром

Полското ръководство за защита на конкуренцията и потребителите санкции съветския газов монополист " Газпром " с към 57 милиона $ поради отхвърли му да сътрудничи по делото за строителството на газопровода " Северен поток 2 ". Това се показва в официално съобщение, оповестено в понеделник на уеб страницата на регулатора и представено от ТАСС и ДПА.

Ръководителят на регулатора Томаш Хрустни е наложил санкцията от към 213 милиона злоти, тъй като " Газпром " не съблюдава задължението си съгласно европейските правила да сътрудничи на антимонополния орган по воденото против него дело поради основаването на консорциум за финансиране на газопровода " Северен поток 2 " без нужното единодушие на полския оператор.

Шефът на Полското ръководство за защита на конкуренцията и потребителите е предявил обвинявания с изключение на към " Газпром " и петимата ѝ западни сътрудници, които финансират плана и се чака да станат акционери с по 10 на 100 в сдружението оператора " Норд Стрийм 2 ". Това са френската " Анжи " (Engie), англо-нидерландската " Шел " (Shell), немските " Унипер " (Uniper) и " Винтерсхал " (Wintershall) и австрийската " О Ем Ви " (OMV).

В хода на делото полският регулатор е изискал от " Газпром " да показа договoри, подписани от дъщерните му компании с други компании, които финансират строителството на " Северен поток 2 ". Въпреки задължението си да направи това, " Газпром " не е дал желаната информация.

" Нарушаването на законодателството на страна, която е член на Европейски Съюз, ще бъде осъдено с финансови наказания, както то планува. Според мен това е преднамерено деяние, което ще попречи на делото, по тази причина взех решение да наложа на " Газпром " санкция в размер на близо 213 милиона евро. Това е оптималната глоба, съгласно закона, за отвод за даване на информация по искане на шефа на регулатора ", посочи Хрустни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР